ZF Private health

ZF Private Health. Dan Fiterman, director general al Arcadia – Spitale şi Centre medicale: „Ne pregătim şi pentru alte investiţii, nu doar în Iaşi, suntem foarte aproape de a finaliza o tranzacţie în zona Capitalei“. În 2022, grupul medical a încheiat cu afaceri de 175 mil. lei, în creştere cu 16% faţă de anul anterior

17.02.2023, 00:07 Autor: Georgiana Mihalache

Arcadia – Spitale şi Centre medicale este cel mai mare operator medical din zona Moldovei, fiind un business de familie, dezvoltat în urmă cu 15 ani de familia Fiterman Anul 2023 ar putea aduce Arcadia în zona Capitalei, operatorul fiind în discuţii pentru a prelua un spital.

După o investiţie majoră de peste 20 de milioane de euro încheiată în 2022 odată cu deschiderea noului spital de recuperare în Iaşi sub brandul Arcadia – Spitale şi Centre medicale, Dan Fiterman, directorul general al operatorului medical, are în continuare plănuri de extindere, inclusiv prin preluare în zona Capitalei.

„Noi ne concentrăm pe Iaşi, vom des­chide în luna iunie primul spital veterinar din zona Moldovei, noi fiind mari iubitori de ani­male. În paralel, ne pregătim şi pentru alte investiţii şi nu numai în Iaşi. Suntem foarte aproape de a finaliza o tranzacţie în zona Capitalei. Ar fi prima preluare pentru Arcadia, este un spital mare şi cunoscut pe care îl vom rebrandui. Nevoia ne-a deter­minat să ne uităm în afara judeţului Iaşi. Sunt mulţi pacienţi care vin către Arcadia, sunt multe domenii mari care nu sunt aco­perite la standarde înalte, credem că acolo putem ajuta şi noi“, a spus Dan Fiterman în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Brandul Arcadia  - Spitale şi Centre Medicale a apărut în urmă cu 15 ani la ini­ţiativa familiei Fiterman, care deţine ope­ra­torul privat şi care are afaceri şi în do­meniul producţiei de medicamente. Principala piaţă pe care s-a concentrat grupul Arcadia a fost  cea din Iaşi, devenind cel mai mare operator medical privat din zona Moldovei.

Anul 2022 a adus deschiderea unui nou spital sub umbrela Arcadia, specializat în domeniul recuperării, o investiţie majoră de peste 20 mil. euro. Noul spital foloseşte tehnologie performantă şi are 88 de paturi, dintre care 75% sunt deja ocupate de pacienţi.

„Am început (investiţia – n.red.) acum patru ani, când am înţeles că dacă ni se întâmplă ceva grav, un accident mai serios, nu avem unde să apelăm pentru recu­pe­ra­rea secolului în care trăim. Am reuşit după studii şi perseverenţă să aducem o multi­tudine de aparate, împreună cu tehnologie de ultimă performanţă pentru pacienţii în nevoie“, a mai adăugat Dan Fiterman.

El a precizat că este un „spital-hotel de cinci stele“, întregul complex medical având o grădină de peste un hectar, iar întreg spaţiul fiind gândit şi construit alături de specialişti. În prezent, 130 de persoane lucrează în noul spital, iar planurile sunt de a ajunge la 200 de angajaţi.

La nivel de grup, circa 1,5 milioane de pacienţi au trecut pragul spitalelor şi clinicilor Arcadia în 2022, iar în total au fost realizate peste 10.000 de intervenţii chirurgicale complexe. Cifra de afaceri în 2022 a fost de circa 175 mil. lei, în creştere cu 16% faţă de anul anterior.

„Noi reinvestim permanent, urmează să inaugurăm încă două noi centre de ima­gistică de înaltă performanţă, mai adăugăm un angiograf. Performanţa, inteligenţa artificială, tehnologia sunt tendinţele din piaţa internaţională. Noi, cei din domeniul sănătăţii, suntem privilegiaţi pentru că tratăm oameni. Criza se va simţi peste tot, dar cred că cel mai puţin în domeniul medical“, a mai spus Dan Fiterman.

Arcadia  - Spitale şi Centre Medicale este un jucător de talie medie în piaţa sănătăţii private, situându-se între primii zece jucători după cifra de afaceri la nivel naţional. Reţeta pentru creştere şi menţinere este cea a investiţiei permanente, crede fondatorul operatorului privat.

„Am investit în dezvoltarea medicilor, în tehnologie. Nu este simplu, medicii sunt oameni cu personalităţi puternice, eu vin dintr-o familie de medici, sunt singurul care a făcut un pas lateral, fiind economist. Ce am făcut eu împreună cu soţia mea a fost să construim mai întâi, iar apoi am spus şi am promis“, a concluzionat Dan Fiterman.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar  cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria,  care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 

 

 


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria