ZF Private health

ZF Private Health. Doina Cazacu, Top Med Buna Vestire din Craiova: Vrem să creştem numărul de paturi din contract cu Casa de Sănătate, acum avem toate locurile ocupate pentru următoarele şase luni. Adresabilitatea a crescut foarte mult

24.11.2023, 10:30 Autor: Mirabela Tiron

Compania deţine o policlinică şi două spitale de recuperare medicală în judeţul Dolj.

Compania Top Med Buna Vestire din Craiova (judeţul Dolj), controlată de medicul Doina Cazacu şi soţul ei Nicolae Cazacu, fost inginer proiectant la Electroputere Craiova, estimează că va închide anul cu afaceri mai mari cu 19% faţă de anul anterior dat fiind numărul de pacienţi în creştere.

„Anul acesta am avut o adresa­bilitate foarte bună. Ne-am propus să avem o creştere între 15% şi 20% şi am reuşit să atingem un plus 19% în primele trei trimestre. La fel şi ca număr de pacienţi. Avem o adresabilitate crescută datorită faptului că aceste spitale au o singură specialitate, şi anume recuperare medicală şi balneologie, având un concept unic“, a spus  Doina Cazacu, cofonda­toarea Top Med Buna Vestire din Craiova, în cadrul ZF Private Health.

Compania oferă 24 de specialităţi în policlinică, două spitale de recuperare şi altă bază în cadrul unui hotel din Craiova, iar anul trecut a avut afaceri de 4 mil. euro.

„Vrem să creştem numărul de paturi, pacienţii sunt programaţi peste şase luni, adică noi pentru urmă­toarele şase luni de zile avem locurile ocupate, având în vedere că avem 139 de paturi care sunt contractate cu Casa de Asigurări.“

În 1999, Doina Cazacu alături de soţul ei au cumpărat policlinica privată Top Med Bunavestire din Craiova, înfiinţată în 1997, iar în 2008 au preluat hotelul Panoramic din Calafat ( de la Pompiliu Şelea, un apropiat al fostului ministru al transportului Radu Berceanu). În cadrul hotelului, familia Cazacu a deschis un centru de recuperare medico-balneo cu 76 de locuri în 2013. Dat fiind cererea mare pentru centrul de recuperare din Calafat, cei doi antreprenori au deschis în 2014 un al doilea centru recuperare medicală şi în Craiova (63 de locuri).

„În ambulatoriu am avut peste 16.000 de pacienţi anul trecut, iar la spitale avem peste 3000 de pacienţi care se adresează pe an pentru spitalizarea continuă şi  3000 de pacienţi pentru spitalizarea de zi“. Pacienţii vin din 20 de judeţe din ţară, inclusiv din Arad, Tulcea, Medgidia. Adresabilitate mare este susţinută de faptul că pacienţii găsesc toate serviciile în acelaşi loc, dar şi pentru că pot efectua proceduri de luni până duminică, potrivit ei.

„În afară de aparatură nouă pe care am cumpărat-o noi am atras şi alţi medici faţă de alţi ani. Deci am mai adăugat un număr destul de mare de kinetoterapeuţi, care sunt specifici activităţii noastre şi pentru viitor ne-am gândit să asigurăm şi partea de prevenţie, având în vedere specialitatea aceasta“, a spus ea.

Afacerile Top Med Buna Vestire au crescut  în fiecare an până în pandemie. În 2021, afacerile companiei se ridicau la 19,9 milioane de lei faţă de 15,7 milioane de lei anul anterior şi un profit net de 6,2 milioane de lei faţă de 4 milioane de lei anul anterior, arată datele publice, veniturile provenind în principal din decontările de la Casa de Asigurări de Sănătate din Dolj.  Compania are peste 100 de angajaţi.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria