ZF Private health

ZF Private Health. Doina Cazacu, Top Med Buna Vestire din Craiova: „În fiecare an am bugetat o creştere cu 15-20% şi am realizat-o. Anul trecut am investit în aparatură medicală“

10.02.2023, 17:45 Autor: Mirabela Tiron

Compania operează o policlinică şi două spitale de recuperare medicală în judeţul Dolj şi a avut anul trecut 5 milioane de de euro afaceri.

Compania Top Med Buna Vestire din Craiova (judeţul Dolj), controlată de medicul Doina Cazacu şi soţul ei Nicolae Cazacu, fost inginer proiectant la Electroputere Craiova, a atras mai mulţi pacienţi anul trecut şi a ajuns la 5 mil. euro cifră de afaceri iar pentru acest an a bugetat o creştere cu 15-20% a afacerilor.

„Încasările au  crescut şi anul trecut ca în fiecare an, a crescut adresabilitatea, numărul de pacienţi, echipa noastră are grijă să crească calitatea serviciilor medicale, facem investiţii pe toate planurile. Anul trecut am investit  în aparatură medicală, am cumpărat osteodensiometre, dar şi aparatură medicală pentru laborator“, a spus pentru ZF Doina Cazacu, cofondatoarea Top Med Buna Vestire din Craiova, la emisiunea ZF Private Health.

Compania a avut anul trecut 5 mi­lioane de euro, în creştere cu 500.000 de euro faţă de anul anterior, potrivit ei. Top Med lucrează cu 50 de medici primari şi specialişti în cele două spitale şi policlinică.

Pe piaţa locală, centrele de recuperare medicală sunt noul pariu al operatorilor privaţi ce au sesizat nevoia pentru aceste servicii medicală în piaţă. Principalele afecţiuni tratate în aceste centre sunt cele reumatice, respiratorii, dar şi cardiovasculare, circulatorii, metabolice sau neurologice.

„Ca număr de pacienţi am avut peste 59.000 de pacienţi anul trecut. La spitalele noastre vin pacienţi din aproape 17 judeţe în afară de Dolj, am avut chiar pacienţi din străinătate, din Germania şi unu din Italia. Avem dotarea necesară,  doar  personal să mai angajăm“.

În 1999, Doina Cazacu alături de soţul ei au cumpărat policlinica privată Top Med Bunavestire din Craiova, înfiinţată în 1997, iar în 2008 au preluat hotelul Panoramic din Calafat ( de la Pompiliu Şelea, un apropiat al fostului ministru al transportului Radu Berceanu). În cadrul hotelului, familia Cazacu a deschis un centru de recuperare medico-balneo cu 76 de locuri în 2013. Dat fiind cererea mare pentru centrul de recuperare din Calafat, cei doi antreprenori au deschis în 2014 un al doilea centru recuperare medicală şi în Craiova (63 de locuri).

„Noi în fiecare an avem 15-20% creştere, întotdeauna ne-am propus asta şi am realizat-o, dacă oferi servicii de calitate orice este posibil. Ne-am gândit la o investiţie în vestul ţării unde ar fi necesar un asemenea spital, pe termen lung este posibil să facem această investiţie“.

În 2021, afacerile companiei se ridicau la 19,9 milioane de lei faţă de 15,7 milioane de lei anul anterior şi un profit net de 6,2 milioane de lei faţă de 4 milioane de lei anul anterior, arată datele publice, veniturile provenind în principal din decontările de la Casa de Asigurări de Sănătate din Dolj

 „Anul acesta avem în plan investiţii pe plaja de prevenţie, adică să facem pentru partea de prevenire, avem o bază de tratament în centrul oraşului, vrem să facem prevenţia pentru menţinerea unei stări de bine, recuperare, kinetoterapie, masaj, să  realizăm cu o parte de dietă/nutriţie, să ne prelungim starea de sănătate“.

Compania oferă 24 de specialităţi în policlinică, două spitale de recuperare şi altă bază în cadrul unui hotel din Craiova.

 

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria