ZF Private health

ZF Private Health. Geanina Durigu, CEO al grupului ARES: Pentru acest an estimăm că vom ajunge la afaceri de 30 mil. euro. Parteneriatul cu spitalul Monza întregeşte tot ce înseamnă partea de servicii de cardiologie şi chirurgie cardiovasculară

05.01.2024, 00:07 Autor: Mirabela Tiron

ARES deţine în prezent 10 săli de angiografie în şapte  centre Are un parteneriat nou cu spitalul din Târgu Jiu, unde va aduce un angiograf A finalizat anul trecut cu afaceri de 20 mil. euro pe grup.

Grupul ARES, specializat în cardiologie intervenţională şi controlat de americanii de la Highlander Partners, care a preluat la finalul anului trecut spitalul de chirurgie cardiovasculară Monza din Bucureşti alături de Brain Hospital, estimează pentru acest an că va ajunge la afaceri de 30 de milioane de euro, faţă de 20 mil. euro anul trecut.

„Pentru ARES anul  2023 a însemnat atingerea unui obiectiv setat în urmă cu 10 ani, odată cu lansarea pe piaţă a brandului ARES,  acela de a avea un spital propriu în Bucureşti. Acest parteneriat nu face decât să întregească partea asta de tot ce înseamnă servicii de cardiologie şi chirurgie cardio­vasculară şi cardiologie intervenţională“, a declarat Geanina Durigu, CEO al grupului ARES, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Centrele ARES, specializate pe domeniul cardiologiei intervenţionale, au fost preluate în 2019 de americanii de la Highlander Partners.

„Ne dorim în 2024 să stabilizăm partea asta de unificare între echipe, de a creşte serviciile medicale şi de a veni în ajutorul pacienţilor cu servicii noi şi cu proceduri noi. (...) Intrăm în acest an cu un spital nou care cumva va întregi structura noastră ca  enti­tate medicală. Având în Bucureşti un spital vom putea să facem de la o simplă con­sul­taţie la cea mai complexă procedură de car­dio­logie intervenţională şi cea mai com­ple­xă procedură de chirurgie cardiovasculară“.

Între ARES şi Monza  exista un parteneriat strategic încă din 2016. ARES oferea servicii de ambulatoriu de specia­litate şi cardiologie intervenţională, iar spitalul Monza este specializat pe  chirurgie cardiovasculară. Grupul ARES şi Brain Hospital, specializat în neurochirurgie, au cumpărat la finalul anului trecut spitalul de chirurgie cardiovasculară Monza din Bucureşti, de la Policlinico din Monza. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. În urma preluării spitalului, reţeaua devine grupul MONZA-ARES.

„Echipele noastre medicale oricum lucrau împreună, aveau un hard team şi luau decizia cea mai bună pentru pacient. Această unire dintre noi şi Monza cumva a fost un parcurs normal pentru noi, fiind împreună de atâţia ani“.

Spitalul de chirurgie cardiovasculară Monza a fost deschis în Bucureşti, în zona Arenei Naţionale, în urma unei investiţii de 40 de mil. de euro  şi a devenit operaţional în 2012 ca centru de excelenţă în chirurgie cardiovasculară. 

ARES deţine în prezent 10 săli de angiografie în 7 centre din Bucureşti, Cluj-Napoca, Piteşti, Constanţa şi Tulcea şi 3 clinici multidisciplinare, cu focus pe cardio­logie, în Cluj-Napoca, Ares-Cardiomed.

„Ca parteneriat nou pe care îl avem este parteneriatul cu spitalul din Târgu Jiu, acolo am demarat partea de amenajare şi vom aduce un angiograf de ultimă generaţie. (...) Ne dorim să deschidem şi alte centre acolo unde nevoia de cardio­logie intervenţională există şi nu în ultimul rând ne dorim să investim în aparatură de ulti­mă generaţie. Vrem să fim atât în cen­trele universitare mari şi, de ce nu, şi în oraşe mai mici, cum este Târgu Jiu. Dacă există oportunitate de dezvoltare într-un oraş, nu vom ezita să ne folosim de ea“.

Grupul ARES lucrează cu peste 300 de medici angajaţi şi colaboratori. Aproape 10% din veniturile companiei sunt servicii venite prin Casa de Sănătate.

„Ne dorim ca anul acesta să intrăm şi în alte programe naţionale de sănătate, mai ales cu această unificare a echipei vom deveni şi mai puternici şi vom putea să ne dezvoltăm în această direcţie“.

Ea a mai spus că anul 2023 a fost un an plin de provocări, venind după un o perioadă de pandemie în care accesul serviciilor medicale în spitalele de stat a fost destul de restrâns, iar pacienţii au temporizat venirea la medic.

„Temporizarea asta nu a ajutat pacientul cardiac. Pacienţii au nişte patologii mai grele, cu proceduri care nu sunt doar proceduri de diagnostic, dar care se transformă în nişte proceduri complexe“. Cardiologia şi cardiologia intervenţională sunt specilităţi deficitare din punct de vedere al numărului de medici iar accesul pacientului este dificil şi prin prisma faptului că lista de aşteptare se duce la medicii foarte buni şi la o lună, două, potrivit ei.

„Noi ne dorim să avem cât mai mulţi medici în echipă, având mai mulţi medici vom facilita accesul în clinicile şi spitalele noastre“.

Anul trecut în centrele ARES au fost peste 3000 de pacienţi care au făcut coronarografii, iar în total 125.000 de pacienţi au ajuns în  toate centrele.

Grupul Ares operează mai multe firme Angiocare Srl (Cluj), Cardioscan srl, Centrele de Excelenţă Ares (centrul din spitalul Monza), arată datele publice de la Ministerul de Finanţe. Business-ul Ares s-a dezvoltat în ultimii ani în colaborare cu spitalul Monza, unul dintre primii zece jucători privaţI de sănătate.

Centrele Ares, dezvoltate de mai mulţi medici români, au intrat în 2019 sub umbrela Highlander Partners LP, un fond de investiţii American, care a cumpărat pachetul majoritar de 51% din acest business.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria