ZF Private health

ZF Private Health. Mariana Velisarato, CEO al DentalMed: În 2024 inaugurăm o nouă aripă în clinica de lângă hotelul Marriott şi căutăm spaţiu pentru a treia clinică stomatologică

15.12.2023, 00:05 Autor: Georgiana Mihalache

Brandul DentalMed Luxury Dental Clinic, creat de fraţii Răzvan şi Dragoş Popescu în urmă cu 16 ani în Bucureşti, a ajuns la 20 de cabinete dentare în cele două clinici din Bucureşti, unde oferă servicii premium pentru pacienţii clinicii. De altfel, aceasta a fost nişa pe care au mizat antreprenorii la deschiderea clinicii, care şi-a făcut loc în primele cinci businessuri din piaţa sto­ma­tologică după cifra de afaceri.

Ajungând la 7 mil. euro cifră de afaceri în 2023, cu pragul de 50.000 de vizite anuale de tratament depăşit, următorul pas pentru DentalMed este extinderea, tot în Capitală.

„Începutul de an 2024 va fi dedicat inaugurării unei noi aripi în clinica de lângă hotelul Marriott. Vom adăuga nişte facilităţi noi, sunt undeva la 150-200mp care se adaugă celor peste 700 mp din prezent. Ne vom canaliza mult mai mult atenţia spre a găsi un încă un sediu pentru deschiderea a celei de-a treia clinici, însă este un proces în care nu vrem să ne grăbim.“

„Vrem să fie un spaţiu în care să fim proprietari“, a spus Mariana Velisarato, CEO al DentalMed în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Ea a dezvaluit că spaţiul viitoarei clinici va fi tot în Bucureşti, în zona de Nord. Oficialul DentalMed a explicat că pasul de a merge în ţară încă nu este pe lista de obiective, însă acest lucru se va întâmpla la un moment dat.

Conceptul din spatele businessului a fost orientat spre servicii dentare în zona premium, care lipseau pe piaţa locală în 2007. Astfel, a fost ales un spaţiu de lângă hotelul Marriott din Capitală, unde fluxul oamenilor de business în special este unul mare. În anul 2021 a apărut şi a doua clinică DentalMed, aflată în Piaţa Charles de Gaulle în Bucureşti, cu opt cabinete stomatologice

În prezent, în cele două clinici lucrează aproximativ 150 de persoane, angajaţi şi colaboratori, dintre care o treime sunt medici.

„Vorbim despre o echipă cu componenţă internaţională, pentru că avem şi colegi care vin din străinătate, profesori colaboratori cu care avem activităţi punctuale pe care le desfăşurăm periodic. Când am pornit la drum, în 2007, eram 20 de oameni“, a mai spus CEO-ul DentalMed.

Investiţia într-o clinică dentară care mizează pe conceptul premium este de circa 2,5 mil. euro, a mai spus Mariana Velisarato, având experienţa deschiderii unităţii din 2021. În plus, noua aripă din clinica de lângă Marriott presupune de asemenea o investiţie de 500.000 de euro.

În total, peste 50.000 de şedinţe de tratament au fost ealizate în cadrul celor două clinici DentalMed în 2023.

„În jur de 50% din pacienţii noi vin în urma recomandărilor altor pacienţi. Din punctul meu de vedere, acesta este un indicator de calitate foarte important şi este un scor pe care noi l-am monitorizat permanent şi l-am menţinut“, a mai spus reprezentanta DentalMed.

Principala provocare pe care aceasta o vede în piaţă o reprezintă găsirea resursei umane, având în vedere că tot mai mulţi profesionişti aleg să plece în străinătate.

„Piaţa stomatologică românească este în dinamică, a fost chiar o efervescenţă anul acesta. Apare un fenomen de cristalizare şi lanţurile devin şi mai mari sau se creează lanţuri noi. În acelaşi timp, cred că şi nivelul de calitate a crescut, aspect foarte important“, a mai spus Mariana Velisarato.

Ea a explicat şi faptul că pacienţii caută din ce în cem ai mult servicii digitalizate, iar conceptul de one-stop clinic, unde să primească toată îngrijirea de care au nevoie, de la imagistică, la zona de diagnostic, este cerut de oameni.

„Am investit foarte mult în aparatură în anul 2023, care consolidează mult mai mult ideea de digital în medicina dentară. Practic, acum putem spune că vorbim despre un ecosistem. Aparatele cu care se lucrează în prezent fac nişte lucruri absolut senzaţionale şi care aduc un beneficiu foarte mare atât echipei medicale, dar şi pacientului“, a concluzionat Mariana Velisarato.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria