ZF Private health

ZF Private Health. Mario Colombo, CEO al Auxologico: Ne extindem în România cu un spital nou, dedicat reabilitării neurologice avansate, în nord-vestul ţării

22.04.2022, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Auxologico Italia a preluat în toamna lui 2020 clinica medicală CardioRec, în care a investit deja peste 4 milioane de lei Extinderea continuă în piaţa medicală din România.

Reţeaua de sănătate Auxo­logico Italia, care a preluat în 2020 clinica medicală CardioRec din Ilfov, va pune pe harta României un nou spital, de recu­pe­rare neu­rologică, detaliile eco­no­mice fiind deja stabilite, a anunţat Mario Colombo, CEO al Auxologico, în cadrul ZF Private Health. Motivul? Nevoia de ser­vicii de reabilitare neurologică din ţară.

„Scopul Auxologico este de a face din acest spital centrul de referinţă pentru neuroreabilitare pentru toată România, dar şi pentru Europa. Este nevoie de o investiţie mare pentru formarea medicilor şi a personalului sanitar, dar şi din acest motiv suntem pre­gătiţi să colaborăm cu univer­sităţile din România şi Italia şi cu spitalele noastre din Italia“, a spus Mario Colombo.

De altfel, Auxologico ştie piaţa din România de două de­cenii, colaborând cu şcolile de profil din România pentru a re­cruta asistente medicale şi medici. În 2020, prin preluarea CardioRec, o clinică dezvoltată de o familie de medici români, Auxologico a pornit o serie de in­vestiţii direct în infrastructura me­dicală pe piaţa locală. România este de altfel singura ţară din afara Italiei unde reţeaua are prezenţă directă, printr-o companie.

„După preluarea CardioRec în toamna lui 2020, am investit în apa­ratură performantă pentru car­diologie, somnologie, pneu­mologie şi imagistică medicală - RMN şi CT,  valoarea totală a in­vestiţiei fiind de peste 4 mil. lei.“

Anul acesta avem un proiect susţinut şi de Primăria Corbeanca prin care urmează să investim 1,5 mil. euro pentru renovarea şi extinderea clădirii CardioRec, diversificarea gamei de servicii medicale“, a mai precizat Mario Colombo.

El mai spune că piaţa medicală privată din Bucureşti este cea mai competitivă din România, dat fiind numărul mare de spitale publice şi private. Totuşi, principalele provocări pe care CEO-ul Auxologico le-a remarcat în dezvoltarea sectorului medical privat din România sunt criza de medici şi asistente, subfinanţarea sistemului de sănătate, care duce la liste lungi de aşteptare pentru investigaţii gratuite, dar şi lipsa unui accent mai puternic pus pe recuperare şi reabilitare medicală.

„Colaborăm cu Casa de Sănătate Ilfov în domeniile spitalizare continuă şi de zi, ambulatoriu clinic, medicină de familie şi ambulatoriu paraclinic, ceea ce reprezintă 44% din veniturile totale în 2021“, a mai spus Mario Colombo.

CardioRec a avut în 2021 o cifră de afaceri de aproape 10 mil. lei, în creştere cu 2,7 milioane de lei faţă de anul anterior. Pentru 2022, targetul este de 11 mil. lei afaceri.

În total, 32 de medici luicrează în prezent în cadrul CardioRec, cu 12 specialişti mai mulţi faţă de momentul preluării clinicii de către Auxologico.

„Medicul trebuie să aibă respect faţă de pacient şi faţă de viaţa lui şi problemele economice nu trebuie să interfereze niciodată cu deciziile clinice“, adaugă Mario Colombo.

În total, peste 10.000 de pacienţi au ajuns la CardioRec în 2021, în creştere cu 65% faţă de anul anterior. Cele mai frecvente afecţiuni pentru care pacienţii au ajuns la clinică au ţinut de specificul acesteia – domeniul cardiologiei.

„Cred că şi România va urma trendul marilor ţări europene în care nevoia de sănătate va creşte. Este un proces de neoprit pentru că cetăţenii sunt mai conştienţi de bolile lor, primesc mai multe informaţii, accesează internetul. Aşa cum sa întâmplat în Italia, cea mai mare dezvoltare va fi în primul rând pe prevenirea şi diagnosticarea principalelor boli (boli cardiovasculare, diabet, obezitate, colesterol, boli hepatice). Sistemul public trebuie să investească masiv în prevenire şi diagnosticare şi în consolidarea reţelei de medici de familie“, a mai spus Mario Colombo.

El a adăugat că şansa României de a creşte accesul pacienţilor la sistemul de sănătate stă în medici şi personalul medical, care trebuie să aibă condiţii pentru a rămâne în România. În plus, şi investiţiile private vor contribui, alături de cele publice, acesta fiind modelul urmat deja în Italia.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria