ZF Private health

ZF Private Health. Matyas Benedek, policlinica Carit-San Medical: Concurenţa pe piaţa din Târgu-Mureş este foarte mare, un atu este că acest oraş e centru universitar. Sunt oportunităţi mari în piaţă, merită să investim în infrastructura medicală privată

29.07.2022, 18:00 Autor: Mirabela Tiron

Policlinica Carit-San Medical din Târgu-Mureş, fondată de trei me­dici, are în plan dublarea activităţii prin creşterea numărului de cabinete medi­cale, potrivit oficialilor companiei.

„Policlinica a fost înfiinţată în 1991 de către trei medici. În prezent avem serviii medicale pe 23 de specializări, colaborăm cu peste 33 de medici şi avem şi laborator. Pacienţii vin pentru hematologie, dermatologie, con­sult la interne, urologie, gine­cologie“, a spus Matyas Benedek, di­rector general la policlinica Carit-San Medical din Târgu-Mureş, în cadrul emisiunii ZF Private Health, realizată de ZF în parteneriat cu Banca Transilvania şi Regina Maria.

În 2016 s-a făcut o schimbare în acţionariatul policlinicii şi în management.

„Profitul a fost re­investit în aparate, cea mai mare investiţie este o clădire de 400 mp a­dia­centă clă­dirii în care funcţionăm. Vrem să extindem acti­vitatea pe 550 mp, să dublăm numă­rul de cabinete, în prezent avem 10 ca­bi­nete. Mai mult, vrem să facem un etaj pentru spitalizare de zi, luăm în calcul acest aspect“, a mai adăugat el.

Noua clădire a fost cumpărată în 2019 iar cel târziu anul viitor activitatea de servicii medicale se va extinde şi în această clădire.

„Anul trecut cifra de afaceri s-a ridicat la 480.000 de euro, o creştere cu 41% faţă de 2020. Până acum aveam o creştere medie cu 18% dar anul trecut creşterea a fost mai mare. Pentru acest an estimăm cel puţin o creştere cu15%. Principalul obiectiv este dublarea numărului de cabinete medicale. 30% din venituri vin prin Casa de Sănătate, restul sunt venituri de la pacienţI“.

Un atuu pe care îl au jucătorii de pe piaţa din Târgu Mureş este că au acces la medicii tineri, bine pregătiţi, oraşul fiind centru universitar. „De la an la an aici se formează zeci de medici, acesta este un atuu. Concurenţa pe piaţa noastră este foarte mare, sunt prezenţI atât Medlife cât şi Regina Maria aici. Sunt oportunităţi mari în piaţă, merită să investim în infrastructura medicală privată“. El mai spune că pe partea de endocrinologie, gastroentorologie şi laborator este nevoie de medici, „sunt mai multe lanţuri de laborator şi ne luptăm pentru medicii de laborator. Acest lucru ne arată că este loc de creştere şI că merită să investim în aparatură“

În primele şase luni policlinica a avut creştere, plus 15% în numărul de pacienţi şi în venituri. „În următorii trei-cinci ani vrem să dublăm veniturile, dat fiind că vom dubla şi numărul de cabinete. Facem anual investiţii. Avem în plan să facem spitalizare de zi, cu 8 paturi. Cea mai mare investiţie de până acum a fost făcută în clădire, printr-un credit de la Banca Transilvania, dar am investit şI peste 200.000 de euro în echipamente medicale“. El mai spune că începând cu 2017, când salariile medicilor din sistemul public au crescut, statul a devenit un concurrent foarte puternic.

În Târgu Mureş activează şi spitalul privat Nova Vita, unul din cele mai mari spitale private din ţară, cu 170 de paturi, care a finalizat anul trecut cu afaceri de 6,5 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei. Spitalul Nova Vita este deţinut de Virgil Mailat (fost acţionar al producătorului Bere Mureş -companie achiziţionată de Heinekein în 2008 pentru 150 de milioane de euro), de Laura şi Delia Mailat, fiicele antreprenorului.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria