ZF Private health

ZF Private Health. Medicul Amalia Anghel, fondatoarea SkinMed Clinic: Anul acesta vom avea peste un milion de euro cifră de afaceri, de-a lungul anilor am avut o creştere susţinută cu 20%

11.11.2022, 19:30 Autor: Mirabela Tiron

♦Anul viitor va fi deschisă a doua clinică în nordul Bucureştiului, o investiţie de 2 milioane de euro.

Medicul Amalia Anghel, fondatoarea SkinMed Clinic, centru specializat în dermatologie şi estetică, spune că estimează pentru acest an o cifră de afaceri de un milion de euro, în fiecare an s-a înregistrat o creştere cu 20%, cu excepţia anilor din pandemie când avansul a fost şi mai mare.

„Bazele au fost puse în 2014, atunci a început povestea clinicii iar pe lângă serviciile de dermatologie am inclus estetică medicală şi specialităţi conexe. (…) Anul acesta vom avea peste un milion de euro cifră de afaceri, am avut o creştere susţinută de 20% de-a lungul anilor cu excepţia anului de pandemie, când creşterea a fost mare pentru că la stat secţiile de dermatologie sunt incluse spitalelor de boli infecţioase astfel că adresabilitatea în privat a crescut“, a declarat medicul dermatolog Amalia Anghel, fondatoarea SkinMed Clinic din Bucureşti la emisiunea ZF Private Health, realizată de ZF cu Banca Transilvania şI Regina Maria.

Anul viitor va fi deschisă a doua clinică în nordul Capitalei, o investiţie estimată la 2 milioane de euro.

„Deja avem locaţia şi sperăm că la doilea centru va fi funcţional în a doua parte a anului viitor, am făcut paşi în proiectul de arhitectură, începe organizarea legată de autorizare şi amenajare. Ne extindem în partea de nord pentru pacienţii noştri care spun că  au de străbătut întreg oraşul. Investiţia în al doilea centru este de aproape 2 milioane de euro va include achiziţia spaţiului dar şi amenajarea şi aparatura“.

Clinica din Capitală funcţionează ca un centru de prevenţie şi monitorizare a cancerelor cutanate, include partea terapeutică, dar şi o parte de estetică medicală, terapii injectabile, estetica şi cosmetica clasică.

„Am adunat şi alte specialităţi, flebologie, chirurgie plastică, nucleul medical unde am construit nişte centre, acest department de prevenţie şi imagistică, centru de tratament al acneei, protocoale specializate pentru cazuri de acnee, dar am adăugat şi serviciile de estetică, terapii corporale sau epilare definitivă. Zona medicală reprezintă 80% din activitatea noastră, suntem împărţiti în două zone, care de altfel au fost susţinute într-o creştere progresivă, serviciile de estetică sunt conexe activităţii pe care o desfăşurăm“.

Toate proiectele clinicii au fost susţinute prin credite bancare. „Avem suportul băncii, avem o relatie exclusivă cu Banca Transilvania de 7 ani, ei au fost în toate proiectele Skinmed, am avut o relaţie foarte apropiată, suntem parteneri şi pentru acest centru nou. Pentru anul următor toată munca va fi concentrată pe al doilea sediu, în viitor vom vedea unde vom merge“, a mai spus ea. Al doilea centru va include şi un department de oftalmologie, 15 cabinete, două săli de intervenţii şi 15-20 de medici colaboratori.

„Pentru mine este mai uşor să formez medici pentru că sunt şi trainer şi desfăşor programe de educaţie, traininguri, am contact cu medici tineri, îi încurajez şi dezvoltăm o relaţie ca să formăm o echipă. Am ales să rămân în România ca pacienţii să aibă parte de terapii pe care le pot găsi oriunde. Cred ca evoluţia va fi crescătoare în serviciile medicale private, chiar dacă se vorbeşte de o perspectivă apăsătoare, serviciile medicale vor continua această creştere, vom continua pe acest drum“.

Centrul medical nu are relaţie contractuală cu Casa De Sănătate, serviciile medicale sunt contra-cost. „Serviciile sunt contra-cost, sunt medic înainte de toate, preţurile sunt corecte astfel încât  mai mulţi pacienţi să beneficieze de tratamente pentru care noi folosim echipamente scumpe. (…) Vreau să cred că avem o concurenţă sănătoasă, pacienţii vin pentru că au încredere, concurenţa este dar pacientul ne alege pentru ceea ce am construit“.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria