ZF Private health

ZF Private Health. Medicul Raluca Pascu, fondatoarea iDentity Clinic: În 2023 ne propunem să depăşim 1 mil. euro afaceri şi vizăm o extindere internaţională

14.07.2023, 08:30 Autor: Georgiana Mihalache

Brandul stomatologic iDentity a apărut în 2007, creat de medicul Raluca Pascu Investiţia totală în aparatură şi infrastructura clinicii din nordul Capitalei a ajuns la peste 1 mil. euro.

Medicul Raluca Pascu, fondatoarea iDentity Clinic, o clinică de stomatologie din Capitală, vrea să ducă brandul creat în urmă cu 16 ani şi peste hotare, mizând pe experienţa acumulată până în prezent ca antreprenor. Şi în România ţinta este extinderea, tot în nordul Bucureştiului.

„Am ajuns la peste 800.000 euro cifră de afaceri în 2022, ne propunem în 2023 să depăşim 1 mil. euro cifră de afaceri şi, de asemenea, o extindere internaţională cu o clinică. Consider că am ajuns la o maturitate din punct de vedere managerial, organizaţional în businessul de stomatologie şi aş face faţă şi peste hotare. Este un vis al meu şi o dorinţă a fiicei mele care s-ar putea să mă urmeze în meserie“, a spus Raluca Pascu în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Medicul a creat clinica în 2007, pornind de la profesia sa şi dorindu-şi să valorifice cunoştinţele dobândite în timpul facultăţii şi al specializărilor. Peste 1 mil. euro au fost investiţi în aparatură şi în tot ce înseamnă infrastructura iDentity. Pentru extinderea în afara ţării, antreprenoarea estimează o investiţie cu 30% mai mare faţă de cea din România.

„Furnizăm servicii premium de medicină stomatologică, ne-am dezvoltat organic, pornind de la două unităţi de lucru şi ajungând astăzi la şapte unităţi de lucru, plus un laborator de radiologie şi un laborator de tehnică dentară“, a mai spus Raluca Pascu.

Clinica iDentity a avut în 2022 afaceri de peste 800.000 euro, după o creştere de 25% faţă de anul anterior, iar în 2023 vrea să spargă pragul de 1 mil. euro afaceri.

„Sperăm să menţinem acest trend crescător, mai ales că ne-am extins la şapte unităţi de lucru şi un cabinet de consultaţii anesteziologie-terapie intensivă pentru a efectua şi intervenţiile stomatologice sub sedare profundă cu colaborarea unui medic specialist“, a mai adăugat fondatoarea iDentity.

Peste 10.000 de pacienţi au fost trataţi în cadrul iDentity până în prezent, iar zilnic se adresează aproximativ 50 de pacienţi în clinica din Băneasa. În total, echipa numără 30 de angajaţi, medici colaboratori şi persoane de suport.

„Este o provocare personalul deoarece foarte mulţi asistenţi medicali au plecat, dar în ultimul timp nu ne mai confruntăm foarte mult cu dificultăţi pentru că s-a mai stopat migrarea către Marea Britanie, unde mergeau foarte multe asistente“, a explicat fondatoarea iDentity.

Medicul Raluca Pascu crede că trendul în stomatologie este spre digitalizare, motiv pentru care şi în cadrul iDentity tratamentele sunt realizate cu ajutorul echipamentelor performante.

„Vom avea şi un robot cu care vom pune implanturi. Această inteligenţă artificială vine ca un plus pentru medici de a-şi pune în practică fără eroare, cu foarte multă exactitate tratamentele deja învăţate“, a mai spus antreprenoarea.

Piaţa stomatologică este însă extrem de fragmentată, astfel că numărul cabinetelor stomatologice a ajuns la peste 16.300 de unităţi în 2022, din datele de la Statistică.

„Avem concurenţă atât din partea cabinetelor micuţe, cât şi clinicile mari. În Bucureşti, concurenţa este foarte bună pentru că ne face mai competitivi astfel încât să facem faţă pieţei. Medicii sunt foarte bine instruiţi, eu ca antreprenor investesc foarte mult în aparatură astfel încât să avem dotările de ultimă generaţie şi să putem oferi pacienţilor tratamentele de ultimă oră“, a concluzionat medicul Raluca Pascu.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar  cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria, care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria