♦ Compania a accesat o finanţare prin Programul Operaţional Regional, coordonat de ADR Piatra Neamţ ♦ A fost o finanţare care a acoperit echipamentele medicale.
Medisprof Cancer Center, o companie fondată de medicul Carolina Udrea, care deţine un spital în Cluj-Napoca, unde oferă servicii pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice, a investit 2 milioane de euro într-un nou centru de oncologie la Piatra Neamţ şi ia în calcul dezvoltarea şi în alte oraşe.
„Anul trecut a fost un an cu destul de multe provocări, am continuat lucrările la spitalul din Piatra Neamţ, ne-am extins facilităţile de imagistică de la Cluj şi am mutat o parte din servicii din locaţia din Piaţa 1 Mai din Cluj în spitalul mare“, a spus pentru ZF Şerban Udrea, director de dezvoltare la Medisprof Cancer Center, la emisiunea ZF Private Health.
Serviciile medicale pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice au devenit o nişă în care au investit tot mai mulţi operatori privaţi. Numărul persoanelor cu cancer din România, aflate în evidenţa medicilor, a depăşit 550.000 de persoane, potrivit ultimelor date.
Pentru centrul din Piatra Neamţ compania a accesat o finanţare prin programul operaţional regional, coordonat de ADR Piatra Neamţ. A fost finanţare care a prins echipamentele medicale.
„Am lucrat în ultimii doi ani în partea de clădire şi echipare. Avem un proiect pe fonduri europene de 1,5 mil. euro, o clădire care cu toate facilităţile a costat undeva la două milioane de euro. Unde vom oferi servicii tuturor celor din Moldova şi din zonă, unde sunt foarte slab reprezentate aceste servicii“.
Centrul va avea 20 de paturi, iar numărul de angajaţi va ajunge la 50, din care 10 medici. El mai spune că în acest centru vor merge şi medici din Cluj, care vor face acolo consultaţii, inclusiv asistenţi medicali care vor face schimb de experienţă cu asistenţii din noul centru, pentru a aduce standardele de la spitalul din Cluj. Compania a depăşit 20 de medici, permanenţi şi colaboratori.
„Ne mai uităm şi la oraşe similare cu Piatra Neamţ. Sunt zone din Transilvania unde nu sunt aceste servicii. Ne vom uita la Hunedoara, Baia Mare sau Satu Mare. Vedem în continuare foarte mulţi pacienţi din aceste oraşe care vin la Cluj“.
Medisprof a avut anul trecut o creştere cu 20% la nivel de grup faţă de 2022 pe fondul numărului în creştere de pacienţi şi al unor decontări de servicii noi, precum radioterapia stereotactică.
Incidenţa cancerului este destul de ridicată şi mai ales pe anumite tipuri de afecţiuni iar pacienţii din oraşe mici ajung tot mai târziu în centrele mari pentru diagnostic, potrivit lui.
„Sunt oraşe în care accesul la servicii specializat este limitat, acolo vedem o incidenţă foarte mare şi pacienţii ajung în centrele din oraşele mari destul de târziu. Va fi foarte greu să ţinem în frâu numărul de cancere care se va dezvolta, pentru că sunt foarte multe persoane care nu se pot deplasa atât de mult. Orice deplasare înseamnă un cost“.
El spune că soluţia ar fi să existe o reprezentare şi în oraşele mici, măcar un medic oncolog şi câteva fotolii de chimioterapie, astfel încât pacienţii să aibă acces la servicii medicale.
Medisprof a finalizat în 2018 primul spital Medisprof Cancer Center, unul dintre cele mai mari spitale private de oncologie din Vestul României. UniCredit acordat în 2017 o finanţare agregată de 7,5 mil. euro (linii de investiţii, capital de lucru, leasing şi fonduri europene) pentru construirea primului spital Medisprof Cancer Center din Cluj-Napoca şi pentru achiziţia de echipamente. În 2022, compania a finalizat cu afaceri de 37 mil. lei, plus 15% faţă de anul anterior şi 93 de angajaţi, potrivit mfinante.ro.
Compania are în plan să dezvolte cel de-al doilea spital oncologic, noul centru de diagnostic şi tratament se va întinde pe 7.000 mp, o suprafaţă dublă faţă de cea a actualului spital al Medisprof Cancer Center (MCC), o investiţie estimată la 22 mil. euro. Acest proiect este în stadiul de avizări, de obţinere autorizaţii.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE