ZF Private health

ZF Private Health. Silvia Neagu, director executiv la spitalele Heka şi Armonia din Constanţa: Am reuşit să menţinem acelaşi nivel de naşteri ca anul trecut, deşi natalitatea a scăzut. Vom extinde spitalul cu încă un etaj

22.12.2023, 08:30 Autor: Mirabela Tiron

A achiziţionat  o clădire în Mamaia şi va dezvolta un centru pentru vârstnici, cu recuperare medicală şi îngrijiri paliative.

Armonia Grup, ce deţine spitalul Heka şi maternitatea Armonia (fostul Isis) din Constanţa, va investi anul viitor în extinderea spitalului Armonia, dar va  deschide şi un centru  pentru vârstnici, un spital de îngriijiri paliative, după ce a achiziţionat o clădire din staţiunea Mamaia.

„Am  achiziţionat o clădire în staţiunea Mamaia, o clădire care va deveni reşedinţă pentru seniori. Va avea şi un spa medical şi recuperare medicală. Este o clădire destul de mare care ne permite să dezvoltăm toate aceste servicii şi un spital de îngrijiri paliative. În prima parte a anului următor vom începe lucrările de amenajare, estimăm o investiţie de 10 mil. euro“, a spus  Silvia Neagu, director executiv al spitalelor Heka şi Armonia din Constanţa, în cadrul emisiunii ZF Private Health. Noul centru va avea aproximativ 200  de camere.

Primul spital, maternitatea Isis (actualul Armonia), a fost deschis în 2009 iar în 2012 a devenit spital cu prima secţie privată de pediatrie din Dobrogea. Isis a devenit spitalul Armonia în 2021. În 2018 a fost deschis spitalul Heka, singurul spital privat din zonă cu compartiment de primiri  urgenţe.

Investiţiile în cele două spitale din Constanţa s-au ridicat la 10 milioane de euro.

„Populaţia este îmbătrânită, natalitatea a scăzut. Am reuşit la Armonia să menţinem acelaşi nivel de naşteri ca anul în 2022, în ciuda faptului că natalitatea a scăzut şi vedem cu toţii că populaţia este îmbătrânită şi cererea de servicii medicale merge mai mult spre zona de paliativ, dar paliativ nu înseamnă neapărat fază terminale“.

Grupul va demara anul viitor extinderea la Armonia Hospital, supraetajarea cu un etaj pentru a mări capacitatea de îngrijire pe zona de obstetrică-ginecologie şi neonatologie.

„La Heka este singurul CPU (compartiment primiri urgenţe) privat din zona Dobrogea. Este nevoie de o alternativă privată pentru pacienţii cu urgenţe medico-chirurgicale.Primim undeva la 50 de prezentări pe zi“.

Spitalul Armonia are 60 de paturi pe spitalizare continuă şi 19 paturi pe spitalizare de zi iar  Heka are 47 de paturi pe spitalizare continuă şi 22 de paturi pe spitalizare de zi. „Avem câteva proiecte cu finanţare nerambursabilă pe care le-am obţinut şi implementarea lor va începe de anul următor. Vrem să accesăm noi finanţări pentru a continua dezvoltarea spitalelor şi pentru noi achiziţii. La Heka vrem să creştem partea de primiri urgenţe“.

Mai mult, anul 2024 va veni cu un proces de dezvoltare şi digitalizare a tuturor proceselor din spitale. „La începutul anului vom avea planul finalizat şi o să ne apucăm de implementare. Vorbim de infrastructura IT, programe informatice, optimizări, reorganizare a activităţii cu totul. Este un proces care va dura ceva, dar va avea nişte rezultate foarte bune pentru noi“.

Ea a mai spus că în plan sunt  şi accesarea de finanţări pentru exploatarea energiei regenerabile, pentru achiziţia de noi echipamente, pentru dezvoltare şi îmbunătăţire.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria