ZF Private health

ZF Private Health. Ştefan Puşcaşu, fondatorul spitalului Bethesda din Suceava: Am avut o cifră de afaceri de 19 mil. lei în 2022, ne-am diversificat numărul serviciilor medicale

07.04.2023, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Spitalul Bethesda din Suceava a fost înfiinţat în urmă cu 26 de ani de medicul chirurg Ştefan Puşcaşu În 2022, în urma unei investiţii de 2 mil. euro, a apărut un centru de cardiologie, necesar pacienţilor din zonă.

Spitalul Bethesda din Suceava, cu o prezenţă pe piaţă de 26 de ani, după ce medicul Ştefan Puşcaşu a decis să investească în domeniul sănătăţii, are deja funcţional un centru de cardiologie şi cardiologie intervenţională din 2022, deschis în urma unei investiţii de 2 mil. euro, iar planurile urmăresc deschiderea unui centru de gastroenterologie, o investiţie de 600.000 de euro.

„În orice zonă trebuie să investeşti într-un domeniu cu perspectivă, cerut de piaţă. Lunile acestea vrem să deschidem un centru de gastroenterologie prevăzut şi cu paturi de spitalizare de zi sau continuă, dar care va fi dotat cu echipamente performante şi cu specialişti care pot să facă intervenţii care nu se fac în zona noastră“, a spus Ştefan Puşcaşu, fondatorul spitalului Bethesda din Suceava, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Numărul de angajaţi ai Bethesda în prezent este de 88 de persoane full time, iar alţi 40 de medici lucrează în sistem de colaborare. În total, peste 220.000 de consultaţii şi investigaţii s-au realizat în 2022 în cadrul spitalului din Suceava, iar numărul de pacienţi unici a ajuns la 42.000 de oameni. „Personalul medical este mai greu de găsit, dar datorită situa­ţiei personale, financiare, nu am pierdut niciun medic. Specialităţi cum este cardiologia intervenţională sunt printre cele deficitare, anestezia de asemenea.“

„În strategia businessului nu vreau să am toate specialităţile acoperite, important este profesionalismul medicului, care ridică prestigiul Bethesdei“, a mai adăugat Ştefan Puşcaşu.

În 2022, cifra de afaceri a Bethesda a ajuns la 19 mil. lei, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, din calculele ZF pe baza datelor oferite de fondatorul companiei.

„Suceava va deveni un pol important al asistenţei medicale publice şi private şi prin perspectiva aprobării deschiderii facultăţii de medicină la Suceava. Este o problemă cu specialiştii, cu anumite specialităţi deficitare. Cine este absolvent de facultate în Bucureşti sau Timişoara, este foarte greu să vină să lucreze la Suceava. Politica Bethesda este să avem mai întâi specialistul, apoi clădirea şi ramurile medicale“, a mai completat medicul care a fondat Bethesda.

Circa 25% din business vine din colaborarea cu Casa de Asigurări de Sănătate. Medicul a precizat că decizia a fost de a nu creşte tarifele investigaţiilor medicale în urma scumpirilor din piaţă.

„Nu am crescut preţurile, atât timp cât suntem pe profit cu preţurile actuale, am preferat să nu modific preţurile pentru că oamenii sunt necăjiţi, iar businessul meu nu este gândit strict din prisma ratei de profit“, a concluzionat Ştefan Puşcaşu.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar  cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria, care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria