ZF Profesii liberale

ZF/Libra Internet Bank Profesii liberale. De la medic la antreprenor. Wargha Enayati, fondatorul reţelei Regina Maria şi Enayati Medical City: În businessurile mici trebuie să fie implicat direct medicul fondator. Trebuie să promovăm dorinţa de a face afaceri

02.04.2024, 00:07 Autor: Georgiana Mihalache

Unu din şase clienţi ai Libra Internet Bank vine din zona profesiilor liberale de la medici, la farmacişti, notari, arhitecţi Aparatura medicală aduce principala nevoie de finanţare în zona businessurilor de sănătate, urmată de dorinţa de extindere.

Medicii au un apetit crescut pentru business, iar acest lucru trebuie încurajat şi susţinut. Până să atingă maturitatea, un business medical se bazează mai ales pe implicarea directă a medicului fondator, iar cele mai mari nevoi ale acestor antreprenori sunt de aparatură şi extindere, susţin Oana Hagiu-Iftode, director divizia professionals, Libra Internet Bank, şi medicul Wargha Enayati, fondatorul reţelei Regina Maria şi al Enayati Medical City. Ei au fost prezenţi în cadrul primei ediţii a ZF Profesii liberale, cea mai recentă emisiune din portofoliul ZF Live, susţinută de Libra Internet Bank.

„Un lucru pe care l-am învăţat de-a lungul carierei este că dacă nu eşti medic, la nivel de cabinete şi policlinici cel puţin, n-ai cum să supravieţuieşti. Acolo trebuie să fie implicat direct medicul fondator. Trebuie să promovăm acest sentiment de a face afaceri. E foarte important rolul băncilor pentru a creşte diversitatea, medicii să fie pe picioarele lor, iar nu la orice dificultate mică să vândă sau să se angajeze“, a spus Wargha Enayati.

De numele său se leagă istoria reţelei private Regina Maria, pe care a fondat-o în 1995, făcând exit în două etape până în 2015. Ulterior, medicul a investit în Enayati Medical City, în nordul Capitalei.

„Profesiile liberale sunt extrem de importante pentru noi. Libra Internet Bank a abordat de la început o strategie de nişă, prima nişă cu care am început fiind cea a profesiilor liberale, mai exact cu medicii. De 20 de ani suntem partenerii medicilor. Am specializat o echipă de oameni în toate sucursalele pe care le avem“, a spus Oana Hagiu-Iftode, director divizia professionals la Libra Internet Bank.

Ea a adăugat că unu din şase clienţi ai băncii este din zona profesiilor liberale, iar abordarea diferită din partea băncii vine din încrederea în persoanele care îşi doresc o afacere, chiar înainte de a intra pe acest drum. Astfel, inclusiv studenţii la medicină primesc sprijin pentru a absolvi studiile.

„Spiritul antreprenorial diferă de la o persoană la alta, însă din aceste câteva mii de clienţi care ne sunt în portofoliu din zona medicală observ dorinţă de autodepăşire, luarea exemplelor celor mai bune din piaţă şi implementarea lor. Constant apar provocări, investiţii, proiecte noi, soluţii de finanţare noi“, a mai spus Oana Hagiu-Iftode.

Oana Hagiu-Iftode, director divizia professionals, Libra Internet Bank: Vedem oportunitatea unei dezvoltări continue a acestui segment vital, cel medical.


Medicul Wargha Enayati a început drumul în anteprenoriat în imobiliare, făcând uşor trecerea spre zona medicală, mai mult ca o încercare. După circa şase-şapte ani, ceea ce avea să devină reţeaua Regina Maria s-a stabilizat ca business, iar ulterior a continuat să crească şi să urce în topul celor mai mari reţele medicale private de pe piaţa locală. „Am avut de-a lungul carierei întotdeauna doi-trei mentori, m-a ajutat să am o viziune, să am încredere în ce fac, care să fie următorul pas. Medicii intră într-un mediu unde se învaţă şi vor să se autodepăşească şi aşa îşi dezvoltă calităţile“, a mai spus Wargha Enayati.

Ce nevoi au medicii? Finanţare pentru achiziţia de aparatură medicală şi pentru investiţiile în imobiliare pentru noi puncte de lucru, mai spune Oana Hagiu-Iftode.

„Este important să vorbim pe limba medicului, comunicarea este vitală. Pe medici putem să-i ajutăm cu credite de investiţii pe perioade mari de timp, putem să dăm pe cabinet un credit pe 25 de ani pentru investiţii imobiliare. Este o rată mai relaxată, îţi dă un respiro. Astfel, banii îi pot folosi pentru amenajări şi alte nevoi, pentru dezvoltarea businessului. Vedem oportu­nitatea unei dezvoltări continue a acestui segment vital, cel medical“, a mai adăugat reprezentanta Libra Internet Bank.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
Libra