ZF Transilvania

Compania de Apă Arad a investit 123 mil. euro în modernizarea şi dezvoltarea reţelei de apa-canal din judeţ

Compania de Apă Arad a investit 123 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

09.03.2023, 19:14 113

Compania de Apă, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Arad, a finalizat investiţii de 123 mil. euro în modernizarea şi dezvoltarea reţelei de apa-canal din judeţul Arad. Ca urmare a acestor investiţii, 131 de localităţi beneficiază de servicii de alimentare cu apă, existând peste 44.700 de racorduri de canalizare, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Arad.

Aproximativ 300.000 de persoane din cei 410.000 de locuitori ai judeţului au acces la apa potabilă distribuită prin reţeaua Companiei de Apă Arad, în lungime de peste 2.790 km. Apa uzată menajeră din întreg judeţul Arad este colectată prin reţeaua de canalizare în lungime totală de peste 1.360 km. Reţeaua de canalizare deserveşte peste 200.000 de locuitori din tot judeţul. 

’’Compania de Apă s-a dezvoltat cu prioritate din fonduri europene, atrâgând 123 de milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea reţelelor. Peste 80% din fondurile pentru dezvoltare au fost câştigate de Compania de Apă din proiecte europene şi accesate cu cofinanţare de la Consiliul Judeţean Arad. În ultimii cinci ani, Compania de Apă, a investit doar în municipiul Arad 43 de milioane de lei, din care 75% sunt fonduri europene’’, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, într-un comunicat de presă.

   

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO