ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Timiş investeşte 74,5 mil. lei în construirea unui nou imobil la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Timişoara

Consiliul Judeţean Timiş investeşte 74,5 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

23.05.2024, 17:35 71

Consiliul Judeţean Timiş a demarat un proiect de investiţii de 74,5 mil. lei (aproximativ 15 mil. euro), din care 47 mil. lei (9,5 mil. euro) reprezintă fondurile nerambursabile alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C15: Educaţie/Mediu I10, ce prevede construirea unui nou imobil la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ’’Dumitru Ciumăgeanu’’ din Timişoara.

Conform proiectului, construcţia va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 5.000 mp, precum şi o grădină senzorială de aproape 500 mp. La finalizare, noul centru va fi inclus în programul pilot de şcoli verzi, care promovează nu doar dezvoltarea unei reţele de şcoli sustenabile, ci şi adoptarea unui curriculum bazat pe educaţie pentru protectţia mediului înconjurător, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Timiş. În perioada următoare va fi pregătită documentaţia pentru lansarea procedurilor de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie, se mai arată în comunicatul Consiliului Judeţean Timiş.