ZF Transilvania

Constructorii clujeni de la Diferit AG au modernizat 41 km de drum judeţean în Cluj pentru 18 mil. euro

Constructorii clujeni de la Diferit AG au modernizat 41...

Autor: Laurentiu Cotu

23.05.2024, 16:37 91

Compania de construcţii Diferit AG, controlată de familia Petri din Cluj-Napoca, a finalizat un proiect de investiţii de 89,3 mil. lei (aproximativ 18 mil. euro), fără TVA, ce a prevăzut modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean 107M din judeţul Cluj, pe o lungime de circa 41 de kilometri. În urma lucrărilor de modernizare şi reabilitare, Consiliul Judeţean Cluj a dat în funcţiune Drumul Băişorii, respectiv drumul judeţean DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Lita – Liteni – Săcel -Băişoara – Iara – Surduc - Buru – limită cu judeţul Alba, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Cluj.

’’Modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean 107M prezintă o importanţă aparte atât pentru localnici, din perspectiva numeroaselor localităţi pe care le traversează, cât şi pentru turiştii care vizitează zona montană a Clujului. Acesta face o legătură directă între drumurile naţionale DN 1 (E60) şi DN 75 care asigură accesul spre municipiul Cluj-Napoca şi spre judeţul Bihor (DN 1), respectiv spre municipiul Turda şi spre judeţul Alba (DN 75). De asemenea, acest drum judeţean traversează una dintre cele mai pitoreşti zone montane şi turistice din judeţul Cluj, o zonă de mare interes din acest punct de vedere’’, se arată în comunicatul de presă transmis de Consiliul Judeţean Cluj.

Compania Diferit AG a realizat în 2023 o cifră de afaceri de 114,1 mil. lei (peste 23 mil. euro) şi un profit net de 13,4 mil. lei (2,7 mil. euro), potrivit informaţiilor existente de site-ul Ministerului Finanţelor.

Diferit a câştigat în urmă cu doi ani un contract de 86 mil. lei (17,4 mil. euro), fără TVA, pentru reabilitarea a 23,3 km din DJ 795, care leagă Salonta de Tinca. Un alt proiect important câştigat de Diferit a fost în urmă cu cinci ani, un contract de aproximativ 141,6 mil. lei (30 mil. euro) cu Consiliul Judeţean Braşov pentru modernizarea drumului interjudeţean DJ 104A - Perşani –Victoria, în legătură cu DJ 105C Victoria - Ucea de Sus şi DJ 105P – Ucea de Sus, în lungime totală de 53 km, cunoscut sub denumirea de drumul ’’de sub munte’’. Anul trecut, asocierea dintre companiile Diferit AG şi Diferit SRL, ambele controlate de familia Petri din Cluj-Napoca, a câştigat un contract de 200,8 mil. lei (aproximativ 40,5 mil. euro) pentru modernizarea a 40 km de drum judeţean în Satu Mare. 

Alături de companiile Diferit AG (antrepriză generală în construcţii) şi Diferit SRL (execuţie lucrări drumuri şi poduri), din grupul Diferit mai fac parte companiile Eco Dif Solution (producţie mixturi asfaltice, betoane şi prefabricate) şi Asphadif (mecanizare în construcţii, atelier reparaţii maşini şi utilaje, ITP), potrivit informaţiilor existente pe site-ul companiei. Companiile din grupul Diferit sunt controlate de Petri Nicolae, fost inginer al Regiei Autonome a Domeniului Public, şi soţia sa Daniela Denisa Petri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24