ZF Transilvania

Încep lucrările pentru centrul de management integrat al deşeurilor din Cluj, proiect de 25 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

19.03.2012, 13:16 396

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat demararea lucrărilor de execuţie a centrului de management integrat al deşeurilor din Cluj, proiect în valoare totală de 107,5 mil. lei (25 mil. euro), fără TVA. Lucrările sunt realizate de asocierea dintre compania timişoreană Confort (controlată de omul de afaceri Georgică Cornu), Atzwanger SpA, Ladurner Impianti şi Vel Service. Durata de execuţie a lucrărilor este de 14 luni, iar perioada de garanţie de 60 de luni.

Centrul de management integrat al deşeurilor se va construi pe o suprafaţă de teren de 64 de hectare, aflată în proprietatea comunei Feleacu, judeţul Cluj, care a fost dată în administrarea forului judeţean pentru implementarea acestui proiect.

Centrul de management integrat al deşeurilor va deservi întreg judeţul Cluj, fiind staţia finală în care deşeurile colectate din staţiile de transfer, vor fi sortate, tratate mecano-biologic, rezidurile urmând să ajungă în celula de depozitare.

Investiţia prevede realizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a zonei tehnice aferente centrului de management integrat al deşeurilor din judeţul Cluj compus din: staţia de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile, staţia de sortare a deşeurilor reciclabile, infrastructura adiacentă (alimentare cu apă, energie electrică, reţea de incendiu).

Prin contract este prevăzută şi execuţia celulei nr. 1 de depozitare deşeuri, în suprafaţă de 7,76 ha, drumuri şi platforme, clădire administrativă, zonă de intervenţii utilaje, staţie de combustibil, reţele incintă, sistem captare gaz, lucrări de protecţie împotriva inundaţiilor, zona de recepţie deşeuri, monitorizare mediu. Proiectul este finanţat din fonduri europene.

Investiţia în construcţia centrului de management integrat al deşeurilor în judeţul Cluj este parte a proiectului "Sistem de Management Integrat al deşeurilor în judeţul Cluj", program în valoare totală de peste 255 mil. lei (60 mil. euro), fără TVA, derulat de Consiliul Judeţean Cluj. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 195,8 mil. lei (45,5 mil. euro), fără TVA.

Compania de construcţii Confort din Timişoara, care a câştigat contractul pentru proiectarea şi execuţia centrului de management integrat al deşeurilor din judeţul Cluj, a realizat în 2010 afaceri totale de peste 752,8 mil. lei (circa 180 mil. euro), cu un număr mediu de 984 salariaţi, conform sitelui Ministerului Finanţelor Publice. Pentru licitaţia de la Cluj au depus oferte asocierea dintre Copisa Constructora Pirenaica, Marcor Ebro şi Unio, consorţiul Strabag şi ACI Cluj, compania Mesogeos Grecia Sucursala România, asocierea Hidroconstrucţia, Iridex Group Construcţii şi Argif Proiect, respectiv asocierea dintre Confort, Atzwanger SpA, Ladurner Impianti şi Vel Service.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24