ZF Transilvania

Investiţie de 185 mil. lei pentru modernizarea aeroportului din Iaşi

Investiţie de 185 mil. lei pentru modernizarea aeroportului din Iaşi

Autor: Laurentiu Cotu

03.10.2012, 15:46 1176

Consiliul Judeţean Iaşi va demara o investiţie în valoare de 185 mil. lei (41 mil. euro) pentru lucrări de modernizare a aerogării ieşene. Până în prezent a fost semnată autorizaţia de construcţie necesară demarării acestui proiect, iar în perioada următoare va fi lansat anunţul pe siteul de achiziţii publice, în vederea găsirii unui constructor pentru realizarea primei etape a noii piste.

Conform reprezentanţilor CJ Iaşi, prima etapă a modulului I reprezintă realizarea unei piste de 2.400 de metri, iar pentru etapa a doua (extinderea până la 3.000 de metri) urmează să fie depusă o cerere de finanţare europeană.

Modulul I vizează suprafaţa de mişcare aeroportuară, pista de aterizare-decolare, calea de rulare, platforma de parcare-staţionare aeronave, drum de handling şi perimetral, instalaţia de balizaj şi reţele exterioare. Valoarea estimată a lucrărilor pentru această primă etapă a modulului I este de aproximativ 185 mil. lei (41 mil. euro), TVA inclusiv.

Aeroportul Iaşi este una dintre cele mai vechi aerogări acreditate din România. În cursul anului 2011, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul din Iaşi a crescut cu 15% faţă de 2010, până la 184.063 de persoane, conform sitelui aeroportului din Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24