ZF Transilvania

Numarul pasagerilor care au utilizat Aeroportul din Cluj a crescut cu 20%

02.04.2009, 17:31 23
Conducerea Aeroportului International Cluj-Napoca, regie autonoma aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a anuntat ca numarul total de pasageri deserviti in primele trei luni ale acestui an a fost de 146.101 de persoane, in crestere cu aproximativ 20% fata de perioada similara a anului trecut. In primele trei luni din 2008, numarul pasagerilor inregistrati de aeroportul din Cluj a fost de 122.336 de persoane.
„Cu toate ca ne aflam intr-o perioada de criza, numarul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul International Cluj-Napoca in primul trimestru al acestui an este in crestere, aspect care favorizeaza dezvoltarea aeroportului clujean’’, a declarat pentru ZF Transilvania David Ciceo, directorul general al Aeroportului.
Consiliul Judetean (CJ) Cluj a anuntat la inceputul anului ca intentioneaza sa aloce pentru 2009 peste 10 mil. euro din bugetul sau in valoare de aproximativ 91 de milioane de euro, in vederea sustinerii proiectelor de dezvoltare a Aeroportului Cluj.
Fondurile reprezinta 11,36% din bugetul Consiliului Judetean Cluj si vor sustine lucrarile care vizeaza finalizarea terminalului de pasageri-plecari, modernizarea retelelor exterioare de utilitati, extinderea platformei de imbarcare-debarcare, modernizarea caii de rulare, dar si efectuarea de studii si proiecte in vederea construirii viitoarei piste de 3.500 de metri si a terminalului Cargo. Pana in prezent, CJ Cluj a alocat suma de 4,45 de milioane de lei pentru proiectele aeroportului clujean.
Anul trecut a fost finalizata constructia unui nou terminal de sosiri pasageri pentru Aeroportul International Cluj, investitia in acest proiect ridicandu-se la peste 15 milioane de euro, dupa ce in momentul demararii proiectului valoarea investitiei era estimata la aproximativ 13 mil. euro.
Noul terminal are o suprafata totala de peste 10.000 mp si va asigura o capacitate de prelucrare pentru un numar de 2 mil. pasageri anual si aproximativ 750 de pasageri pe ora de varf.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO