ZF Transilvania

Proiect european de peste 40 mil. euro pentru modernizarea a 40 km de drum judeţean în Satu Mare

Proiect european de peste 40 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

16.05.2024, 17:56 77

Consiliul Judeţean Satu Mare a accesat un proiect european de peste 40 mil. euro, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2021-2027, pentru modenizarea drumului judeţean DJ 193 Satu Mare-Borleşti-limită cu judeţul Maramureş, în lungime de 40 km. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni.

Drumul care va fi modernizat începe de la ieşirea din municipiul Satu Mare şi intrarea în localitatea Păuleşti şi traversează localităţile Păuleşti, Ambud, Petin, Apateu, Culciu Mic, Culciu Mare, Cărăşeu, Lipău, Valea Vinului, Roşiori, Pomi, Borleşti, până la limita cu judeţul Maramureş. Drumul modernizat va deservi un număr de 115.901 de locuitori, potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Satu Mare.

’’Prin acest proiect vom asigura o mai bună accesibilitate a zonelor situate în proximitatea reţelei TEN-T, drumul judeţean 193 fiind conectat în mod direct la reţeaua transeuropeană de transport prin intersecţia cu DN 19A din municipiul Satu Mare şi face legătura în mod direct cu judeţul Maramureş unde se continuă până la intersecţia cu DN1C în apropiere de Baia Mare’’, a declarat Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, în comunicatul de presă transmis.