ZF Transilvania

Primăria Braşov investeşte 11,6 mil. lei în amenajarea unor benzi de circulaţie dedicate transportului în comun

Primăria Braşov investeşte 11,6 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

22.05.2024, 16:16 73

Primăria Braşov a demarat un proiect de investiţii de aproximativ 11,6 mil. lei (2,3 mil. euro) pentru amenajarea unor benzi de circulaţie dedicate transportului în comun. Primele trei benzi vor fi amenajate pe traseul linei 5, în ambele sensuri, între terminalul Poienelor şi cel de la Stadionul Municipal, precum şi pe b-dul Victoriei, care va asigura legătura cu gara, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Braşov. Amenajarea acestor benzi va fi realizată de către asocierea dintre companiile braşovene RS Activ şi Comprest, iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 8 luni. Lungimea traseului benzilor dedicate, cumulată pentru cele 3 trasee, este de aproximativ 12,68 km.

’’Faptul că autobuzele electrice şi troleibuzele vor avea prioritate faţă de autoturismele proprii va fi încă un impuls pentru a utiliza acest tip de transport. Braşovul are nevoie de astfel de investiţii pentru a putea să le oferim cetăţenilor soluţii alternative de transport (…), a declarat primarul Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24