ZF Transilvania

Primăria Caransebeş investeşte 8,8 mil. euro în piste de biciclete, trotuare şi vehicule electrice

Primăria Caransebeş investeşte 8,8 mil. euro în piste...

Autor: Laurentiu Cotu

23.05.2024, 17:36 54

Primăria municipiului Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, investeşte aproximativ 8,8 mil. euro, din care aproape 6,5 mil. euro reprezintă finanţare nerambursabilă, contribuţie din partea Uniunii Europene şi de la bugetul de stat, în amenajarea unor piste pentru biciclete, modernizarea şi optimizarea reţelei de transport în comun şi a infrastructurii conexe. Perioada de implementare a proiectului este de 29 de luni.

În cadrul proiectului vor fi realizate 23,5 km piste pentru biciclete, se vor reabilita sau amenaja noi alei pietonale (11 km de trotuar şi 300 mp spaţii verzi noi), vor fi achiziţionate două microbuze electrice şi un autobuz electric, se vor amenaja două staţii de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice şi noi staţii de transport public, se vor implementa măsuri de accesibilizare pentru persoanele cu dizabilităţi şi de siguranţă rutieră, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest. Regiunea Vest dispune de 1,18 miliarde euro prin Programul Regional Vest, gestionat de ADR Vest în calitate de Autoritate de Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24