ZF Transilvania

Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca a avut anul trecut venituri de peste 7 mil. lei, plus 27%

Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca a avut anul...

Autor: Laurentiu Cotu

02.04.2024, 16:13 153

Sala Polivalentă S.A., compania care administrează BTarena din Cluj-Napoca, cea mai mare sală multifuncţională din România, cu o capacitate de 10.000 de locuri, a raportat pentru 2023 venituri de peste 7 mil. lei (aproximativ 1,4 mil. euro), în creştere cu 27% faţă de anul anterior. Compania a realizat anul trecut un profit brut de 2,3 mil. lei (465.000 de euro), mai mult cu 35% faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat de presă transmis de compania Sala Polivalentă S.A.

Rezultate pozitive obţinute de compania Sala Polivalentă în 2023 vin în contextul în care, anul trecut, în BTarena s-au investit peste 3 milioane de lei în transformarea sistemului de iluminat într-unul modern, dar şi în suplimentarea staţiilor de încărcare electrică din parcarea subterană şi în dotarea acesteia cu un sistem inteligent de citire a plăcuţelor de înmatriculare, potrivit comunicatului de presă transmis de companie.

’’Această creştere a veniturilor şi profitului se datorează, în mare parte, celor peste 100 de evenimente organizate în BTarena anul trecut şi numărului de spectatori care ne-au trecut pragul, gradul de ocupare la multe evenimente depăşind pragul de 90%’’, a spus Ionuţ Rusu, directorul Btarena, într-un comunicat de presă.

În 2023, BTarena a găzduit mai bine de 100 de evenimente de toate tipurile, printre care meciurile U-BT în grupele BKT EuroCup, cu o medie de aproape 7.000 de spectatori/partidă, cinci concerte sold-out ale violonistului Andrei Rieu care au adus peste 40.000 de oameni, în total, o ediţie a campionatului mondial de gimnastică ritmică rezervat junioarelor, dar şi turneul de tenis Transylvania Open 2023. Compania Sala Polivalentă S.A estimează că peste un milion de spectatori au călcat pragul BTarena în anul 2023.

BTarena este cea mai mare sală multifuncţională din România, cu o capacitate de 10.000 de locuri pe scaune şi care poate organiza competiţii de baschet, handbal, volei, tenis, box, gimnastică, arte marţiale sau alte sporturi de contact. Clădirea dispune de o parcare subterană de 443 de locuri, dotată cu un sistem inteligent de acces şi cu mai multe poziţii pentru încărcarea maşinilor electrice. Sala Polivalentă din Cluj-Napoca poartă, din 2017, numele BTarena, în urma contractului de asociere cu Banca Transilvania. Contractul a fost prelungit, la finalul lui 2023, pentru încă cinci ani.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO