Ziarul de Duminică

All stars in jocul anului

All stars in jocul anului

Faust, dupa J.W. von Goethe (Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu, regia: Silviu Purcarete) - nominalizat la Premiul pentru cel mai bun spectacol

11.04.2008, 16:27 17

Uniunea Teatrala din Romania, UNITER, a implinit, in ianuarie, 18 ani. A atins majoratul, asa incat a capatat, s-ar putea spune, toate drepturile - si toate obligatiile - pe care le presupune maturitatea oficiala.

In primul rand, poate sa aleaga (pana sa fie aleasa trebuie sa mai astepte trei primaveri...) si, cum alegerile sunt un joc care ii pasioneaza in special pe adulti, putem fi siguri ca Gala Premiilor UNITER - jocul electoral cel mai important al profesionistilor scenei - va deveni, pe viitor, o disputa din ce in ce mai apriga. Deocamdata, mai tanara cu doi ani decat organismul care a nascut-o, Gala isi mai poate permite sa (se) joace in superba inocenta - de pilda, eliminand din lista distinctiilor sale, cu incepere de la aceasta editie, Premiul pentru critica de teatru (cu care, ce-i drept, criticii insisi s-au jucat destul si nu tocmai inocent).
Partida anului 2008 se va desfasura luni, 14 aprilie, in nocturna (de la ora 20.00), in Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti, cu o asistenta de peste 1.100 de microbisti (plus, desigur, spectatorii televiziunii nationale care, ca de obicei, va transmite in direct cele doua reprize si eventualele prelungiri) si avandu-l ca arbitru - inclusiv al elegantei - pe actorul Ion Caramitru, presedintele UNITER si "nasul" Galei.
Miza vor fi cele noua premii nominalizabile, carora li se adauga cele treisprezece (!) distinctii deja acordate de Senatul Uniunii, plus felurite alte trofee. Un meci de liga intai, asadar, unde all stars vor straluci atat pe scena, cat si in sala. Si in acelasi timp, cu siguranta, o sarbatoare intr-adevar demna de un asemenea majorat.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO