Ziarul de Duminică

Cele mai recente apariţii în Crime scene/ de Stelian Ţurlea

Cele mai recente apariţii în Crime scene/ de Stelian Ţurlea

Cele mai recente apariţii în Crime scene/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

13.01.2012, 00:05 82

Au apărut la Târgul de carte Gaudeamus, trei dintre ele au beneficiat de lansare. Fiind, toate, romane poliţiste, nu vom intra deloc în conţinutul lor, ci vom vorbi mai mult despre context şi despre autori.

Joseph Conrad - Agentul secret. O simplă poveste. Traducere din limba engleză de Alexandru Macovescu. Autorul este considerat un precursor al romanelor de spionaj semnate de John Le Carré şi Graham Greene. Romanul a apărut în 1907, acţiunea se desfăşoară în 1886 şi totuşi se citeşte cu plăcere şi interes, tema fiind una de actualitate şi azi - terorismul. Pe coperta a patra editura precizează că romanul este una dintre cele trei opere literare cele mai citate în mass/media americană în preajma tragediei de la 11 septembrie 2001, iar Modern Library ar fi aşezat cartea pe poziţia 46 într-un top al celor mai bune romane ale secolului XX.

Stelian Ţurlea - Îmi ies din minţi. Autorul, semnatar al altor paisprezece romane şi zece cărţi de publicistică, este la a treia apariţie la Crime scene. Cartea are drept temă consumul de etnobotanice - sunt în România aproximativ un milion de dependenţi, au fost zeci de mii de spitalizaţi şi zeci de morţi, dar traficul şi consumul continuă, pentru că legile sunt prea blânde.

Constantin Stoiciu - Patiseria. Autorul trăieşte din 1981 la Montreal, unde a înfiinţat Editura Humanitas. A publicat în România înainte de 1989 şi a continuat să publice şi după mai multe romane şi cronici în câteva reviste culturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO