Ziarul de Duminică

Fii British la MŢR!

Fii British la MŢR!

Autor: Ziarul de Duminica

28.09.2010, 13:59 15

Din 4 octombrie până pe 20 decembrie, în fiecare luni, începândcu ora şapte seara, în Studioul Horia Bernea de la Muzeul ŢăranuluiRomân din Capitală, veţi putea viziona filme documentare britanicegrupate sub genericul "British Documentary". Programul luniioctombrie este următorul:

4 octombrie 2010
THE YES MEN FIX THE WORLD (2009; 145 min.)
Filmul prezintă o serie de farse jucate unor mari corporaţii şiagenţii guvernamentale, prin care se revelează faptul că adevăruleste de cele mai multe ori şocant, a face ceea ce trebuie este greude crezut, iar cinismul poate fi o gura de aer proaspăt - toateacestea într-o realitate dublă, în care unii numesc emisiile decarbon "poluare" iar alţii le numesc "viaţă" şi în careconformiştii The Yes Men cheamă la revoluţie.

11 octombrie 2010
AFGHAN STAR (2008; 87 min.)
"Afghan Star" este o emisiune televizată de divertisment vizionatăde o treime din populaţia Afganistanului. În Afganistan, săparticipi la un concurs de interpretare muzicală înseamnă să teloveşti de ameninţări cu moartea, de opoziţie politică, de dogmereligioase, de probleme etnice, de acceptare sau de izolaresocială, în special dacă eşti femeie.

18 octombrie 2010
MAN ON WIRE (2007, 90 min.)
Câştigător a aproape 30 de premii la festivaluri de filminternaţionale, "Man on Wire" repovesteşte aventura îndrăzneaţă şi,totodată, ilegală a lui Philippe Petit, care a străbătut mergând pesârmă, la mare înălţime, distanţa dintre turnurile gemene din NewYork - ceea ce s-a numit mai târziu "infracţiunea artistică asecolului XX". În ziua în care împlinea 25 de ani, Petit a petrecut45 de minute pe sârmă, mergând, dansând, stând întins sau îngenunchi între acoperişurile celor două turnuri. Filmul utilizeazăînregistrări de arhivă pentru a reconstitui şi istoriile similareale traversării pe sârmă a distanţei dintre turnurile de laNotre-Dame şi dintre cele ale Podului Sidney Harbour.

25 octombrie 2010
ROUGH AUNTIES (2008; 103 min.)
Filmul vorbeşte despre o societate a violenţei, într-o ţară cu unadintre cele mai mari rate ale criminalităţii la nivel mondial -Africa de Sud, evocând strădania de a învinge un mediu malign şiprofund agresiv. Câteva femei poartă această luptă de fiecare ziîmpotriva sorţii, a pierderii şi a disperării, pentru a readucesperanţa unor copii care au fost abandonaţi, loviţi, violaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO