Ziarul de Duminică

Hyper CD-Rom-ul romanesc la Hanovra

07.08.2000, 00:00 46



Nu mai putin de 147 de proiecte din domeniul designului au fost inscrise pentru Premiile Anuale pentru Inovatie Kent Premium Lights, a caror decernare a avut loc joi seara la sala Nicolae Titulescu a complexului Romexpo. Pentru a definitiva lista nominalizatilor, juriul a trebuit sa parcurga si sa evalueze cu rabdare inscrierile pentru fiecare categorie: 2D, 3D, Virtual D, New D.

Eugen Pavel a primit trofeul acestei manifestari pentru proiectul unui CD-ROM de mare capacitate - "Hyper CD-ROM, memorie optica tridimensionala". El va pleca pentru o saptamana la expozitia de la Hanovra, unde va reprezenta Romania.

Trofeul i-a fost inmanat de britanicul Sean Blair, presedintele juriului. Blair este designer, consultant in strategii de design industrial dupa metoda proprie "Art of Inspiring - Innovation", prin reteaua de companii Nowhere.

Pavel a castigat si sectiunea New D (proiecte noudimensionale - concepte, proceduri de lucru, filozofie) a concursului, in timp ce la categoria 2D au castigat ex aequo proiectele "Calendar 2000 Impress" - Branzas Design, "Creatie caracter litera" - Leo Graphics (Laurentiu Leo Gherasim) si "Bookarest 2000, Targul intenational de carte" - Viorel Grigore si Andrei Manescu.

Sectiunea a fost jurizata de graficianul si caricaturistul Mihai Stanescu, profesorul de design Cezar auteu si britanicul Chris Spencer, directorul organizatiei Design for Transformation. Andrei Balasoiu a castigat sectiunea 3D, cu "Natura - tehnologie - locuire", categorie jurizata de designerii Emil Dimofte de la Janine Fashion Design, Adrian Gogea si de arhitectul Marius Marcu Lapadat. Premiul pentru Virtual D nu a fost acordat la aceasta editie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO