Ziarul de Duminică

O nouă Galerie la Timişoara

O nouă Galerie la Timişoara

Autor: Ziarul de Duminica

26.05.2011, 23:18 85

Sâmbătă, 21 mai, ora 19, pe Calea Martirilor nr.51/52-53 dinTimişoara, a fost inaugurat Spaţiul expoziţional al GalerieiJecza/Ross. Începută în anul 2006 de către sculptorul Peter Jecza,ce visa la crearea unui centru de artă, asemeni unui "bastion" caresă apere de uzura cotidianului, construcţia a rămas, din cauzaîmbolnăvirii artistului şi dispariţiei acestuia, neterminată.Urmaşii săi - Sorina şi Andrei Jecza -, şi-au făcut o datoriedin a-i continua drumul şi rostul.

Au făcut efortul de a realiza proiectele la care PeterJecza visa: deschiderea Galeriei de Artă Contemporană,transformarea casei în spaţiu muzeal, susţinerea artei tinerilor,organizarea de evenimente culturale memorabile.

Acum, la doi ani de la plecarea lui Peter Jecza, urmaşii potdărui, în locul absenţei lui, o altă prezenţă: Galeria deArtă Contemporană Jecza. Cu acest prilej se anunţă şi nouaformulă de activitate expoziţională, născută din fuzionareaGaleriilor Jecza /Timişoara şi Ross / Stuttgart -Germania.

Deschiderea spaţiul expoziţional s-a făcut cu expoziţiaartistului Dumitru Gorzo, Eşecul sfârşituluilumii. Cuvântul inaugural a fost rostit de criticul deartă Coriolan Babeţi, în prezenţa primaruluiTimişoarei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO