Ziarul de Duminică

SPECTACOLUL IN 100 DE CUVINTE

13.04.2007, 17:04 20

Primavara europeana
Vreme de doua luni, cu incepere din luna aprilie, se desfasoara Festivalul Primavara Culturala Bucuresteana. Organizat de ArCuB si Primaria Capitalei, proiectul va include manifestari culturale dintre cele mai diverse, cu amploare internationala. Manifestarea cu care a debutat festivalul, pe 9 aprilie, la Ateneul Roman, a fost spectacolul Proms of Delight EasterEdition2007. Festivalul International de Teatru se va desfasura in perioada 20 aprilie-20 mai si va aduce, alaturi de spectacole romanesti de valoare, montari recente ale unor trupe de teatru din Europa, Israel si SUA. Intervalul 25-29 aprilie va fi dedicat Festivalului de Jazz. Seria evenimentelor culturale va continua, insa, cu Festivalul de Film care se va desfasura intre 4 si 14 mai.

Start pentru B-EST!
Cu numeroase nominalizari internationale - Oscar pentru Cel mai Bun Film Strain, Globul de Aur, Premiul Cesar - regizorul si scenaristul belgian Gerard Corbiau, a carui cariera cinematografica internationala se intinde pe parcursul a 20 de ani, va face parte din juriul competitiei de lungmetraj la cea de a treia editie a B-EST International Film Festival, care debuteaza maine la Bucuresti si se va incheia pe 21 aprilie. La B-EST International Film Festival, Gerard Corbiau va prezenta bucurestenilor filmele Le Maitre de Musique si Jos? van Dam, 25 ans apres, in cadrul sectiunii speciale Al 7-lea Univers. Alaturi de Corbiau, in juriul competitiei de lungmetraj a B-EST International Film Festival se mai afla alti importanti oameni de film de renume international: Martin J. Blaney, Oana Pellea, Ludmila Cvikova, Florin Piersic jr.

Shoah... in Joia Mare
O noua productie semnata Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu a intrat in repertoriul actualei stagiuni, dupa ce saptamana trecuta, in Joia Mare, a avut premiera oficiala. Este vorba despre trilogia evreiasca "Shoah. Versiunea Primo Levi". Scenariul dramatic: Mihai Maniutiu. Traducerea: Anca Maniutiu. Primo Levi si-a purtat suferinta supravietuirii ca un stigmatizat, care se crede singurul vinovat de ceea ce i se intampla. Rezistent la toate intrebarile care i se pun, se considera un invinuit. Maniutiu vrea sa demonstreze ca nu toti cei care au avut parte de atrocitatile din lagarele naziste traiesc cu sindromul urii in ei. Levi considera ca a trait fara Dumnezeu in suflet si de aceea diavolul il chinuie. Sustine aceasta partitura actorul Marian Ralea. Il secondeaza: Bogdan Lifsin, Mariana Presecan, Diana Fufezan, Doru Presecan, s.a.

Tori Amos la Bucuresti
Biletele la concertul pe care Tori Amos il va sustine pe 13 iulie, la Sala Polivalenta din Bucuresti, au preturi cuprinse intre 80 si 150 de lei. Concertul lui Tori Amos de la Bucuresti face parte din turneul de promovare a albumului American Doll Posse, cel de-al noualea album de studio din cariera artistei. Acesta va fi lansat pe 1 mai, la Epic Records, iar turneul mondial de promovare va incepe pe 28 mai, la Roma, si va mai cuprinde orase ca Florenta, Milano, Paris, Amsterdam, Varsovia, Praga, Bratislava si Budapesta. In Romania, cantareata va veni dupa un concert pe care il va sustine la Montreux. Dupa Bucuresti, cantareata va canta la Istanbul. Tori Amos s-a nascut la 22 august 1963 in Carolina de Nord, SUA. Este fiica unui preot metodist de origine scotiana si a unei indience cherokee.

88 de minute cu Al Pacino
O legenda vie a cinematografiei, Al Pacino revine pe marile ecrane intr-un thriller exploziv: 88 de minute/ 88 minutes, un film care va avea premiera astazi, la CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cityplex si Patria. Al Pacino este de aceasta data Jack Gramm, un celebru psihiatru FBI, ajuns in atentia publica in urma condamnarii unui criminal in serie. De regula extrem de increzator in sine, Jack devine tot mai paranoic din momentul in care ajunge victima unei amenintari socante. Este anuntat ca mai are de trait doar 88 de minute... Responsabil de scenariul, regia si productia filmului este Jon Avnet, un adevarat talent cinematografic care de-a lungul carierei sale a regizat si produs peste 50 de filme artistice si de televiziune, ca Risky Business si Fried Green Tomatoes.

Judecata lui Hausvater
Teatrul de Stat din Timisoara anunta pentru aceasta a doua parte a stagiunii 2006-2007 mai multe premiere. Georg Peetz va interpreta rolul principal in Judecata, de Barry Collins, in regia lui Alexander Hausvater - spectacol care are prevazut si un turneu in Capitala, iar Simona Vintila semneaza dramatizarea si regia unei noi productii pentru copii: Frumoasa si bestia. Dramaturgia autohtona contemporana este prezenta prin punerea in scena - pentru prima oara in limba germana - a piesei Kamikaze, de Alina Nelega, in regia lui Gavril Cadariu, din Targu-Mures, in cadrul unui proiect in colaborare cu Teatrul de Stat din Bruchsal. Ultima premiera a stagiunii va fi cea cu spectacolul Flori de hartie, de Egon Wolff, in regia lui Suto Udvari Andras, in iunie, cu Isolde Cobet in rolul principal feminin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO