Ziarul de Duminică

SPECTACOLUL IN 100 DE CUVINTE

06.04.2007, 16:41 19

36 de ore
B'estival
B'estival 2007 va aduce pe cele trei scene amenajate in cadrul complexului Romexpo 30 de trupe, din zece tari. Organizatorii estimeaza ca vor veni la festival, in weekend-ul 29 iunie -1 iulie, cel putin 50.000 de oameni. Ampla manifestare va insemna circa 36 de ore de muzica in aer liber, capetele de afis fiind Faithless, Morcheeba, Hooverphonic, Pink Kasabian, Reamonn, Alice Cooper, Marilyn Manson si Wu-Tang Clan. Lor li se alatura Chicks on Speed (Germania), Raining Pleasures (Grecia), D2 (Bulgaria), Zdob si Zdub (Rep. Moldova). Din Romania, numele confirmate pana acum sunt Omul cu sobolani si Suie Paparude. Festivalul va gazdui si o arena denumita Future Heroes, care va prezenta publicului cinci trupe romanesti din "noul val".

Plaut redivivus
Nationalul clujean si-a imbogatit repertoriul actualei stagiuni cu un nou spectacol - comedia antica Soldatul fanfaron (Miles Gloriosus) de Plaut, in traducerea lui Nicolae Teica, a carui premiera a avut loc marti (3 aprilie), la Sala Mare. In Soldatul fanfaron, laudaroseniile unui militar se afla plasate intr-un frapant contrast comic cu propria lasitate. Personajul principal al piesei este, de fapt, slujitorul fanfaronului; el este motorul intregii actiuni, el urzeste capcane si inventeaza tot felul de situatii de un comic savuros. Directia scenica a spectacolului este semnata de Mona Chirila, decorurile de T.Th. Ciupe, costumele de Eugenia Tarasescu Jianu, iar ilustratia muzicala de Corina Sarbu. In distributie: Emanuel Petran, Catalin Herlo, Ovidiu Crisan, Cristian Grosu, Matei Rotaru, Silvius Iorga s.a.

Premiera cu Ionescu
Cinci texte scurte de Eugen Ionescu au fost montate in premiera, in Romania, de catre regizorul Alexandru Dabija, la Teatrul Odeon, si au avut premiera pe 3 aprilie. Cele cinci creatii dramatice ale autorului francez de origine romana sunt Ii cunoasteti, Salonul Auto, Guturaiul Oniric, Fata de maritat si Lacuna, si au aparut in 2002 la Editura Humanitas in volumul Teatru IV. Teatru scurt. Traducerea textului poarta semnatura tandemului Vlad Russo si Vlad Zografi, iar regia spectacolui ii apartine lui Alexandru Dabija, care, alaturi de Laura Paraschiv, semneaza si scenografia montarii. Muzica ii apartine Adei Milea. Din distributie fac parte: Dorina Lazar, Antoaneta Zaharia, Ionel Mihailescu, Gelu Nitu, Niculae Urs si Pavel Bartos.

Gelozia e la moda
Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu a prezentat, in premiera, vinerea trecuta, spectacolul Othello?!, o adaptare scenica libera, purtand semnatura lui Andriy Zholdak, dupa capodopera shakespeariana Othello sau Maurul din Venetia. Patimasul maur este interpretat de Constantin Chiriac, rolul maleficului Iago ii apartine lui Catalin Patru, iar Desdemonei ii dau viata, in actuala montare, Cristina Flutur/ Ema Vetean. In alte roluri: Diana Vacariu Lazar, Florin Cosulet, Ofelia Popii, Pali Vecsei, Adrian Neacsu, Bogdan Saratean, Diana Fufezan, Codruta Vasiu. Scenografia ii apartine lui Kolio Karamfilov din Bulgaria. Cum era de asteptat, proiectul se inscrie in programul "Sibiu - Capitala culturala europeana 2007".

Jazz la Sibiu
Cantaretul australian de jazz Frank Gambale sustine astazi, 6 aprilie, un recital la Sibiu, cu piese de pe cel mai recent album al sau, Natural High, realizat in colaborare cu Otmaro Ruiz la pian si Alain Caron la bas acustic. Concertul se incadreaza in programul Capitalei Culturale Europene si face parte dintr-un turneu care a debutat in luna martie, in Olanda, a continuat cu Franta, Italia, Grecia, Germania, Rusia si se va incheia la sfarsitul lunii aprilie, in Australia. Frank Gambale este considerat un inovator in domeniul chitarei, aducand o tehnica revolutionara de panaj al corzilor (Sweep Picking) si o noua calitate a sunetului (Gambale Tuning). A devenit celebru in special in urma colaborarilor si concertelor alaturi de Chick Corea, dar si pentru modul sau revolutionar de a manui instrumentul favorit.

Concert Bob Sinclair
DJ-ul si producatorul francez, cunoscut mai ales pentru hiturile Love Generation si World, Hold On va concerta la Bucuresti pe 23 iunie, la Arenele Romane. Bob Sinclair (pe numele sau adevarat Christophe Le Friant) a devenit faimos pentru felul in care a izbutit sa impime amprenta specific franceza asupra muzicii house. In 2005, muzicianul s-a facut remarcat pe plan international cu single-ul Love Generation, care a atins locul 1 in numeroase topuri de specialitate. Piesa a avut succes in Europa si a devenit imnul Cupei Mondiale din Germania (2006). Urmatorul mare hit a fost World, Hold On, o piesa care l-a avut ca vocalist pe Steve Edwards, muzician care a concertat, la randul sau, in Romania pe 23 martie, si care a fost inclus in topurile recente din mai multe tari europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO