Ziarul de Duminică

SPECTACOLUL IN 100 DE CUVINTE

30.03.2007, 01:25 22

Buzoieni curajosi
Desi in acelasi interval de timp se redeschide sala Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" si, pe de alta parte, se inchide Festivalul Comediei Romanesti, imprejurari care risca sa acapareze interesul amatorilor de evenimente culturale din Capitala, Teatrul "George Ciprian" din Buzau anunta totusi ca maine (31 martie), de la ora 19.00, pe scena Salii "Horia Lovinescu" a Teatrului "Nottara" se va juca in premiera spectacolul Fii cuminte, Cristofor! de Aurel Baranga, in regia Dianei Lupescu. Montarea reprezinta examenul de licenta al actritei in regia de teatru. Decorurile si costumele poarta semnatura Adrianei Raicu. Pe afisul spectacolului figureaza numele unor actori indragiti, precum Silviu Biris, Tania Popa, Magda Catone, Niculae Urs/Cristian Nicolae.

Festival de cinci stele
Blues, jazz, muzica pop si sonoritati clasice se regasesc intr-un singur eveniment intitulat "EUROPAfest 2007", care se va desfasura intre 7 si 13 mai, in diferite locatii din Bucuresti. Festivalul va debuta cu Concertul de celebrare a Zilei Europei si va fi urmat de concerte live - blues, jazz & pop; Bucharest International Jazz Competition; Concursul International de Vioara Bucuresti; Jam sessions/Workshops; Caffe Festival Ibis; Gala Laureatilor. Vor participa muzicieni din peste 45 de tari. Ultima seara (13 mai) este destinata prezentarii celor mai buni muzicieni din festival intr-un show multimedia inedit - Gala Laureatilor. Parteneri ai EUROPAfest in 2007 sunt Primaria Municipiului Bucuresti/ArCuB, Unicef, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Centrul Cultural Ungar si Institutul Italian de Cultura.

Biblia pe scena
Cea mai recenta premiera a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, a saptea a actualei stagiuni, este un veritabil eveniment teatral, ne instiinteaza producatorii. Pornind de la textul biblic in traducerea semnata de Petru Cretia, regizorul Mihai Maniutiu a elaborat un scenariu dramatic care isi propune realizarea unei variante scenice a Cantarii Cantarilor. Distributia spectacolului este numeroasa, ea incluzand tot ce are mai bun la ora actuala teatrul clujean. Spunem doar ca in rolurile Sulamita-Sophia apar Vava Stefanescu si Eniko Gyorgyjakab. Venerabilul Endre Senkalszky este Batranul, iar Gallo Erno - Omul-maimuta. Dramaturgia este semnata de Andras Visky, coregrafia de Vava Stefanescu, decorurile si costumele - Valentin Codoiu, iar regia tehnica, de Levente Borsos.

Timisoara internationala
De cateva zile, la Teatrul National Timisoara se lucreaza la o noua productie. Este vorba despre un proiect ambitios, nascut in urma succesului repurtat de workshop-ul de arta actorului sustinut de regizorul canadian de origine ucraineana Gregory Hlady, in cadrul Festivalului Dramaturgiei Romanesti 2006 si concretizat prin invitarea acestuia sa monteze un spectacol la Timisoara. Alegerea regizorului s-a oprit asupra romanului Ingerul de foc de Valeri Briusov. Decorurile vor fi semnate de un important scenograf rus, Vladimir Kovalchuk. Costumele: Krisztina Nagy. Gregory Hlady este unul dintre cei mai importanti actori de teatru si film din Europa. Capetele de afis ale spectacolului timisorean sunt Igor Caras (Teatrul National Chisinau) si Alina Reus, distributia reunind aproape tot colectivul Nationalului timisoarean.

Zholdak la puterea a treia
Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu si-a imbogatit repertoriul actualei stagiuni cu o noua montare, a carei premiera a avut loc sambata trecuta (23 martie). Este vorba despre spectacolul cu piesa Viata cu un idiot de Victor Erofeev, text tradus si adaptat de Maria Dinescu. Scenariul dramatic ii apartine regizorului Andriy Zholdak din Ucraina, care semneaza, de asemenea, regia spectacolului si colaboreaza cu Tatyana Dimova (Bulgaria) la realizarea scenografiei. Din distributia foarte numeroasa ii pomenim pe Dan Glasu, Florin Cosulet, Catalin Patru, Cristina Flutur, Cristian Stanca, Ema Vetean, Pali Vecsei, Mihai Coman, Viorel Rata, Bogdan Saratean, Codruta Vasiu. Echipa de imagine: Claudiu Rusu, Cristi Emac, Eduard Patrascu, Claudiu Mihailescu, Paul Bonea.

Goran Bregovic in Romania
Goran Bregovic si ansamblul "Wedding and Funeral Orchestra" vor concerta pe 14 mai, la Sala Sporturilor din Targu-Mures, in cadrul turneului "Romanian Tour 2007", care se va desfasura in perioada 8-16 mai si va mai include in parcurs orasele Timisoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Brasov si Galati. Pana in momentul de fata, au fost stabilite datele concertelor de la Galati (10 mai), Targu-Mures (14 mai) si Cluj-Napoca (15 mai). Concertul Goran Bregovic reprezinta evenimentul muzical al anului la Targu-Mures. Discografia lui Bregovic cuprinde: Tales and songs from weddings and funerals (2002), Balkanica (2000), Silence of the Balkans (1998), Song book (2000), Music for films (2000), Kayah (2000), Ederlezi (1998), Underground (1995), La Reine Margot (1994), Arizona Dream (1993) si Le temps des gitans -Kuduz (1990).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO