Ziarul de Duminică

Spectacolul in 100 de cuvinte

09.02.2007, 18:56 17

Puterea sub lupaRegizorul si profesorul Radu Penciulescu va conduce un interesant atelier de creatie bazat pe tragediile shakespeariene Richard al II-lea, Richard al III-lea si Macbeth, cu o tema de maxima actualitate: "Puterea legitimeaza?". Atelierul se desfasoara sub egida Centrului de Cercetare si Creatie Teatrala "Ion Sava" din cadrul Teatrului National din Bucuresti, intre 22 februarie si 3 martie. Vor participa 20 de artisti - 6 regizori, 7 actrite, 7 actori -, varsta maxima a participantilor fiind de 40 de ani. La inscrierile pentru selectie, a caror data-limita este 15 februarie, se va inainta un CV, o fotografie (actorii) si o cat mai detaliata motivatie, care sa justifice, din punct de vedere strict personal, interesul pentru acest atelier. Cei interesati vor putea intra in contact cu organizatorii la tel/fax 310 15 18 sau prin intermediul e-mail tnb.art@mail.com

Clayderman revine
Cunoscutul pianist Richard Clayderman revine in Romania pentru a concerta, in luna februarie, la Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi. Clayderman isi va prezenta recitalul la Cluj pe 19 februarie, la Bucuresti pe 20 februarie, la Iasi pe 21 februarie si la Timisoara pe 22 februarie, in deschiderea concertului urmand sa aiba loc o aparitie a corului Madrigal. Biletele pentru concerte au preturi cuprinse intre 40 si 350 de lei, in functie de oras si de sala de spectacol. Concertul de la Bucuresti va avea loc la Ateneul Roman. Pianistul va interpreta piese de pe noul sau album, Forever... My way, lansat in 2006, dar si partituri arhicunoscute si care l-au consacrat, precum Ballade pour Adeline. Clayderman a mai concertat in Romania in decembrie 2003, la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti.

Tata si fiica
Repertoriul stagiunii 2006-2007 la Teatrul de Comedie s-a imbogatit cu un nou spectacol, Soare pentru doi de Piere Sauvil, a carui premiera a avut loc, la Sala Studio, vineri, 2 februarie. Premiera a marcat, in egala masura, o aniversare si un debut. Este vorba despre sarbatorirea lui Vladimir Gaitan la implinirea a 60 de ani de viata si de debutul Gloriei Gaitan, studenta in anul IV la UNATC, fiica apreciatului actor. Regia spectacolului este semnata de Alice Barb, decorurile, de Puiu Antemir, iar costumele, de Corina Gramosteanu. Soare pentru doi este o comedie romantica avand ca moment declansator intalnirea exploziva dintre un egoist singuratic si o tanara prietenoasa, dar nefericita. Un parcurs inedit, in care se trece cu usurinta de la amuzament la nostalgie.

Opereta se schimba
Cea dintai premiera a Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" din ultimii doi ani - Ce inseamna sa fii... Bunbury dupa Oscar Wilde - s-a jucat sambata trecuta. Regizat de Vlad Massaci, cu o coregrafie de Florin Fieroiu si o "grafie a scenei" de Stefan Popa Popa's, spectacolul se bazeaza pe musicalul lui Gerd Natschinski intitulat Mein Freund Bunbury si inspirat, la randul sau, de piesa Ce inseamna sa fii onest a lui Oscar Wilde. Imbinare de muzica, text si coregrafie, intr-o plastica interesanta, Ce inseamna sa fii...Bunbury marcheaza inceputul modernizarii Operetei. Opereta nu are inca o sala functionala, fiind prinsa intre lucrarile prelungite la spatiul din cladirea TNB si lucrarile inca neincepute la noul sediu (sala Omnia din cladirea fostului Senat). Noul spectacol se va juca deocamdata la Centrul Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor.

Scala din Sibiu
Doar 150 de bilete s-au pus in vanzare la concertele pe care ansamblul instrumental al Teatrului Scala din Milano le va sustine la Sala Thalia din Sibiu, in cadrul programului Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007. Scala va avea doua reprezentatii, pe 25 si 26 februarie, doar cea din urma fiind deschisa publicului platitor. Ansamblul, din care fac parte muzicieni din orchestra Operei si a Filarmonicii vestitului teatru liric, a luat nastere la sfarsitul anilor '80 ca dublu cvintet - de coarde (doua viori, viola, violoncel si contrabas) si de suflatori (flaut, oboi, clarinet, fagot si corn). Din ianuarie 1998, cu ocazia concertului sustinut la Beirut, ansamblul s-a imbogatit cu saxofon, pian, armonica si instrumente de percutie, care i-au permis sa-si exprime particularitatile ce l-au facut celebru si unic in lume. Programul sibian va cuprinde lucrari de Rossini, Bottesini, Morlacchi, Rota si Bernstein.

Pe ecranele lumii
Dupa lansarea pe marile ecrane din Taiwan, Legaturi bolnavicioase, filmul de debut al regizorului Tudor Giurgiu, a intrat la inceputul lunii si in cinematografele poloneze. Filmul va fi distribuit in luna mai si in cinematografele din Spania si Franta. Lansat anul trecut in cadrul sectiunii Panorama a Berlinalei, Legaturi bolnavicioase este un film romantic cu un subiect foarte controversat si se afla in fruntea clasamentului celor mai vazute filme romanesti ale anului trecut, cu aproximativ 21.000 de spectatori. Scenariul filmului are la baza romanul omonim al Ceciliei Stefanescu, scriitoarea fiind si co-scenarista, alaturi de Razvan Radulescu. Legaturi bolnavicioase trateaza un subiect incitant, o poveste de dragoste neobisnuita, plasata in lumea unor tineri debusolati. In rolurile principale: Tudor Chirila, Maria Popistasu si Ioana Barbu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO