Ziarul de Duminică

Totul (şi ceva în plus) despre leadership

Totul (şi ceva în plus) despre leadership

Autor: Ziarul de Duminica

10.03.2011, 23:17 94

Richard Branson /Afacerile, dezbrăcate

Aventurile unui antreprenorinternaţional
EdituraPublica. Traducere din engleză de Alina Popescu.

Richard Bransonocupă locul 212 în lista celor mai bogaţi oameni dinlume întocmită de Forbes pentru anul 2010 şi poziţia 8 înclasamentul global al celor mai influenţi gânditori de businessThinkers 50, ediţia 2009. Este autorul cărţilor Screw It, Let's Do It - Lecţii din şcoalavieţii (Editura Publica - 2009) şi Pierderea virginităţii (EdituraPublica - 2010).

În Afacerile,dezbrăcate, Sir Richard Branson ne împărtăşestesecretele carierei sale în business şi ne dezvăluie adevărul desprecele mai riscante, geniale şi îndrăzneţe afaceri ale sale.Descoperiţi de ce a încercat Virgin să se măsoare cu unul dintrecele mai mari superbranduri internaţionale, cum Virgin Mobile USAdeţine recordul pentru compania care a generat cel mai rapidîncasări de peste un miliard de dolari (depăşind Microsoft, Googleşi Amazon) şi cum Richard este singura persoană din lume care areuşit să construiască, de la zero, opt companii cu afaceri de maimulte miliarde de dolari, în opt sectoare de activitatediferite.

Ce calităţi caută Richard Branson la oamenii pecare-i angajează? Cum gestionează o criză? Care sunt antreprenoriipe care-i admiră cel mai mult? Aflaţi adevărata poveste din spatelesuccesului Virgin Blue în Australia; ce s-a întâmplat, de fapt,atunci când Richard a vrut să preia banca Northern Rock; şi de cecrede el că toate companiile trebuie să colaboreze cu guvernele,pentru a lupta împotriva încălzirii globale şi pentru a investi înviitorul planetei.

"Poate că cei îndrăzneţi nu trăiesc pentru totdeauna, însăfricoşii nu trăiesc deloc." RichardBranson

Noel M. Tichy, Warren G. Bennis /Judecă

Cum iau marii lideri deciziiinspirate
EdituraPublica. Traducere din engleză de Monica Sibinescu şi DanBălănescu.


Noel M. Tichy este profesor la Ross School of Business de laUniversitatea Michigan şi consilier al mai multor preşedinţiexecutivi din întreaga lume. De asemenea, este directorul GlobalBusiness Partnership, un consorţiu înfiinţat de 36 de companiinord-americane, japoneze şi europene pentru a derula programe dedezvoltare profesională în domeniul leadershipului şi de cercetarea efectelor globalizării. Este autorul cărţilor ControlYour Destiny or Someone Else Will, The LeadershipEngine, The Cycle of Leadership şi a multor altorbestseller-uri din domeniul afacerilor.

Warren G Bennis este profesor universitar şi profesor emeritde administrarea afacerilor la Universitatea Southern California. Afost consultant pentru multe firme din lista Fortune 500 şi pentruo mulţime de lideri din întreaga lume. Este considerat a fi unuldintre pionierii cercetărilor din zona leadearshipului. Esteautorul bestseller-urilor On Becoming a Leader şiReinventing Leadership. În prezent locuieşte înSanta Monica, California.

Ceidoi au scris o carte în care dau viaţă modelului lor tridimensionalcu ajutorul unor interviuri luate liderilor de talie mondială careau beneficiat sau au avut de suferit de pe urma deciziilor lor.Aceste povestiri îi includ pe:

  • JeffImmelt, preşedinte executiv al General Electric, a cărui decizie dea progresa prin cercetare şi perfecţionare a făcut din GE firma cucea mai mare creştere tehnologică din lume.
  • Joel Klein,cancelar al Departamentului pentru Educaţie al oraşului New York,care a luat decizii curajoase referitoare la profesori, elevi şipărinţi în timp ce transforma un sistem şcolar aflat însuferinţă.
  • JimMcNerney, preşedinte executiv al Boeing, pe care analiza strategicăl-a ajutat să-şi revigoreze compania şi să reinstaureze o cultură aîncrederii şi respectului.
  • A.G.Lafley, preşedinte executiv al Procter & Gamble, care a pariatpe achiziţia (în valoare de 57 miliarde de dolari) a companieiGillette, reinventându-şi astfel firma.
  • BradAnderson, preşedinte executiv al Best Buy, care a luat decizia de ase dedica în întregime unei strategii focalizate pe client şi careşi-a ghidat oamenii pe parcursul implementării ei.

Indiferent că sunteţi conducătorul unui departament mic sau alunei corporaţii globale, Judecă vă va oferi cadrulpentru evaluarea oricărei situaţii, luarea deciziei şi, dacă estenecesar, corectarea ei în faza de executare. Vă va arăta cum sărezolvaţi problemele de resurse umane, strategie şi managementulcrizei, domenii care în general se suprapun. Şi vă va ajuta să văînvăţaţi întreaga echipă să ia mai des decizia corectă.
Nicio organizaţie nu-şi poate permite să neglijeze o disciplinăcrucială ca cea a leadershipului şi nici o altă carte precedentă nua scos acest lucru atât de clar înevidenţă.

"
Mariledecizii merită o carte comparabilă care să le explice, iar acumavem una. Citiţi, învăţaţi, bucuraţi-vă." (George P. Schultz, fostsecretar de stat al SUA)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24