Auto

Dacia a intrat în cursa maşinilor de familie cu 200 de comenzi pentru Lodgy şi vrea poziţia de lider

Dacia a intrat în cursa maşinilor de familie cu 200 de comenzi pentru Lodgy şi vrea poziţia de lider

Autor: Bogdan Alecu, Ioan Dornescu - Mediafax

07.06.2012, 00:05 737

După ce a devenit liderul pieţei locale pe segmentele compact, SUV şi vehicule comerciale, prin modelele Logan, Duster şi Logan VAN, Dacia a lansat şi în România autoturismul de familie Lodgy, pe care îşi propune de asemenea să îl impună lider de segment.

Dacia a primit pe piaţa locală pentru acest model 200 de comenzi, din cele 8.000 de cereri la nivel mondial, maşina urmând să fie prezentă de astăzi în showroom-uri.

"Până acum, peste tot în lume au fost lansate 8.000 de comenzi din partea clienţilor noştri. Până în prezent avem 200 de comenzi din partea clienţilor români, care nu au văzut maşina, ceea ce pentru noi reprezintă un vot de încredere", a declarat Thomas Dubruel, directorul comercial Dacia.

Modelul Lodgy vizează un nou segment de clienţi, respectiv al familiilor, şi este primul model Dacia produs în afara României, la Tanger, în Maroc. Maşina poate fi achiziţionată pe piaţa românească la preţuri începând de la 9.500 de euro, TVA inclusă.

Reprezentanţii Dacia nu au oferit cifre privind nivelul estimat al vânzărilor pentru noul model, dar au precizat că grupul are ambiţii foarte mari pe piaţa vest-europeană, iar pentru cea locală vizează poziţia de lider de segment.

Modelul a fost prezentat în martie, la Salonul Auto de la Geneva, şi poate fi comandat de circa 30 de zile de către clienţii din România.

Gama cuprinde trei niveluri de echipare - Acces, Ambiance şi Laureate - şi patru motorizări: două propulsoare pe benzină şi două motoare diesel.

Afacerile Automobile Dacia au crescut cu 15,5% anul trecut, de la 11,4 miliarde lei până la 13,17 miliarde lei, dar profitul net a înregistrat un regres de 8%, de la 300 milioane lei la 275,1 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO