(auxiliar)

Cât de solide sunt companiile de asigurări

Cât de solide sunt companiile de asigurări

Autor: Anelis Baciu

16.07.2014, 16:42 339
Companiile de asigurări generale şi de viaţă aveau în luna decembrie a anului trecut o marjă de solvabilitate – indicatorul care arată capacitatea acestora de a-şi onora obligaţiile pe termen lung – de 1,8 miliarde de lei (0,4 mil. euro), cu aproape 40% mai puţin decât în 2013, potrivit raportului anual al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Solvabilitatea companiilor de asigură­ri generale a consemnat cel mai accentuat de­clin după ce fondurile disponibile pentru res­pectarea obligaţiilor de plată au scăzut cu 51% în 2013 comparativ cu anul precedent. Pe de altă parte, companiile care vând poliţe de viaţă au înregistrat o solvabilitate mai mică cu 10% anul trecut. Comparativ cu nivelul din 2009 însă fondurile disponibile ale asigurătorilor de viaţă s-au contractat cu o cincime.
 
„Scăderea marjei de solvabilitate disponi­bi­lă aferentă activităţii de asigurări generale a fost generată în contextul rezultatului tehnic negativ înregistrat la nivelul sectorului de asi­gu­rări generale în anul 2013“, scrie în raportul ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO