Bănci și Asigurări

Acţionarii BT au decis majorarea capitalului cu 296 de milioane de lei

Autor: Stefan Musgociu

28.04.2011, 23:52 111

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) au aprobat joi majorareacapitalului social cu 295,7 mil. lei (72 mil. euro), la 1,77 mld.lei (431 mil. euro), prin capitalizarea rezervelor din profituriledin anii anteriori.

Ei au mai aprobat şi răscumpărarea a maximum 0,95% din titluri,care ar urma să fie folosite pentru un program de fidelizare asalariaţilor pe termen mediu-lung, au declarat surse dinacţionariat.

Pentru suplimentarea capitalului banca va emite 295,7 milioanede noi acţiuni, cu o valoare nominală de un leu. Banca vacapitaliza, astfel, rezervele constituite din profitul net alanilor precedenţi existente în sold la finele anului trecut, însumă de 206,9 mil. lei, şi cele realizate din câştigul net din2010, în valoare de 88,7 mil. lei.

Acţiunile noi vor fi acordate gratuit acţionarilor înregistraţila 20 mai în registrul ţinut de Depozitarul Central. Investitoriiau aprobat şi răscumpărarea a maximum 14 milioane de acţiuni (0,95%din capitalul social) la un preţ egal cu cotaţia de la bursă dinmomentul efectuării achiziţiei şi un preţ maxim de 2 lei/titlu.

Programul de răscumpărare se va derula pe o perioadă de cel mult18 luni de la publicarea deciziei în Monitorul Oficial. Totodată,acţionarii au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentruacest an, care prevede un profit brut de 180 mil. lei, în creşterecu 33%, şi active de 24 mld. lei, în urcare cu 11%. Banca aîncheiat anul trecut cu active de 21,6 mld. lei şi un profit net de135 mil. lei. Banca Transilvania este a cincea bancă din Româniadupă active, fiind controlată de un grup de oameni de afaceriromâni din Cluj şi BERD. De la începutul anului acţiunile băncii aucrescut la Bursă cu 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO