Bănci și Asigurări

Alpha Bank România a revenit pe profit în 2016, câştigul fiind de 13,1 mil. euro. Veniturile operaţonale au crescut cu 16%m iar costurile au scăzut

Alpha Bank România a revenit pe profit în 2016,...

Autor: Anelis Baciu

03.04.2017, 00:07 662
Alpha Bank, cea mai mare bancă cu acţionariat grecesc din piaţa locală, a trecut în 2016 pe profit, rezultatul brut cumulând 13,1 mil. euro, potrivit datelor publicate de banca-mamă la Atena. În 2015, Alpha Bank raportase o pierdere 18 mil. euro.

Deşi a reuşit să raporteze profit pe tot anul 2016, se observă că în ultimele trei luni de anul trecut Alpha Bank a fost pe pierdere.

Veniturile operaţionale ale Alpha Bank în România s-au majorat cu aproape 16% anul trecut şi au ajuns la 141 mil. euro, în timp ce costurile operaţionale s-au redus uşor până la 93,4 mil. euro.

Creşterea veniturilor ope­ra­ţionale s-a produs în ciuda faptului că porto­foliul de credite brute al băn­cii a scă­zut uşor anul tre­cut. La finalul lunii de­cembrie Alpha Bank avea un stoc de cre­dite brute în valoare de 2,8 mld. euro, cu circa 1% mai puţin decât la finalul lui 2015. Atât portofoliul de cre­dite cor­porate, cât şi cel de con­sum s-au restrâns anul trecut, Alpha mizând mai mult pe creditele ipotecare care au avansat cu 4%, până la 994 mil. euro.

În timp ce creditarea nu a crescut anul trecut, activi­ta­tea de atragere de resurse a Alpha Bank în România a mar­cat o creştere spectaculoasă, în pofida dobânzilor scă­zute. Astfel, depozitele din portofoliul Alpha Bank au ur­cat cu 25%, până la 1,7 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO