Bănci și Asigurări

BRD a epuizat plafonul de 32 mil. euro pentru „Prima casă“ 3

BRD a epuizat plafonul de 32 mil. euro pentru  „Prima casă“ 3

Autor: Ciprian Botea

10.04.2011, 23:42 63

BRD, a doua bancă locală după activele deţinute, şi-a epuizatplafonul de garanţii de 32 milioane euro primit în 2011 pentruvânzarea de credite ipotecare prin programul "Prima casă". Banca adat circa 800 de credite în cadrul acestei ediţii a programului,valoarea medie a unui împrumut fiind de 40.000 de euro. DoarRaiffeisen şi CEC Bank anunţaseră formal până acum că au epuizatplafonul de garanţii primit la începutul anului.

BCR, banca cu cel mai mare plafon, nu a anunţat încă epuizareagaranţiilor, deşi oficialii săi vorbesc deja despre următoareaediţie a programului guvernamental. BRD a acordat până acum creditede 341 de milioane de euro şi a anunţat, de asemenea, intenţia de aparticipa la următoarea fază a programului.

Statul nu va mai aloca garanţii suplimentare în ediţia a patra aprogramului "Prima casă", băncile interesate urmând să reducă lajumătate garanţia pentru creditele vândute până acum în cadrulprogramului şi să utilizeze plafonul eliberat pentru a vinde încontinuare împrumuturi, garantate în proporţie de 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO