Bănci și Asigurări

Cătălin Pârvu, Piraeus Bank: În şapte luni am vândut credite cât în tot anul trecut

Cătălin  Pârvu, Piraeus Bank: În şapte luni am...

Autor: Ciprian Botea

04.09.2014, 00:07 888

Piraeus Bank, subsidiara grupului elen cu acelaşi nume, a ajuns la vânzări lunare de credite de retail de 9-10 mil. euro, datorită cererii ridicate de credite de consum, iar în perioada ianuarie-iulie a acordat împrumuturi echivalente cu valoarea vânzărilor înregistrate pe tot parcursul anului trecut, a declarat Cătălin Pârvu, directorul general al băncii, într-un interviu pentru ZF.

„Cererea de credite a crescut în special în zona creditelor de consum . Sunt şi multe refinanţări, clienţii se mişcă dintr-o parte în alta. Acesta este însă un lucru normal pentru că dobânzile au scăzut foarte mult, dar şi pentru că există clienţi nemulţumiţi de banca lor actuală“, spune Pârvu.

WikiZF: Profilul companiei Piraeus Bank

Piraeus are credite de consum de peste 800 mil. euro, iar acestea reprezintă mai mult de jumătate din portofoliul băncii, care cuprindea credite de circa 1,5 mld. euro la jumătatea anului. Vânzările noi au ajuns să acopere rambursările, dar stocul total este erodat în continuare de curăţarea bilanţului de credite neperformante. Banca a vândut către firme specializate în recuperarea de creanţe credite de consum neperformante de 20 mil. euro în primul semestru şi are în plan vânzarea a încă unui portofoliu de credite de 20-30 mil. euro până în decembrie.

Şeful Piraeus spune că şi pe segmentul corporate cererea este bună, fiind concentrată în principal în zona finan­ţărilor pentru capital de lucru.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre  vânzările de credite de consum, evoluţia faţă de 2013; valoarea creditelor de consum neperformante vândute către firme specializate 

- evoluţia clienţilor corporate, declaraţia lui Cătălin Pârvu privind creditele contractate de acest tip de cienţi 

- vânzările de credite prin programul Prima Casă; ce spune reprezentantul Piraeus despre acest sector

- evoluţia depozitelor la semestru

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO