Bănci și Asigurări

Guvernatorul BNR despre reacţiile după creşterea cursului cu 1%. Există în continuare o sensibilitate emoţională

Guvernatorul BNR despre reacţiile după creşterea...

Autor: Claudia Medrega

16.11.2017, 00:07 1523

România a scăpat de „euroizare“, în mare măsură, şi ar putea să permită mai multă flexibilitate a cursului de schimb, însă există în continuare o sensibilitate emoţională legată de deprecierea leului, susţine guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

„Atenţie la mişcările cursului de schimb! Am scăpat de eu­ro­izare, în mare măsură, putem să-i dăm mai multă flexi­bi­litate. Vedeţi cât de sensibilă e societatea? S-a mişcat cursul cu 1%, de la 4,6 la 4,64, sau mai puţin de 1%. Comen­ta­rii puternice, tari de tot, puteai să te şi sperii dacă te uitai. Degeaba spune BNR: «Stai, mă nene, uită-te la euro-dolar», 1% în mod frecvent se întâmplă într-o zi, nu în câteva zile şi la câteva luni. Există în continuare o sensibilitate, hai s-o numesc emoţională, la această chestiune“, a declarat guvernatorul BNR la Conferinţa anuală a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România.

Tensiunea românilor cu credite în euro a crescut în această lună după ce cursul a spart pragul psihologic de 4,6 lei/euro, urcând la un maxim istoric de 4,6495 lei/euro. Re­voluţia fiscală anunţată de Guvern şi problemele structurale ale economiei au pus tot mai multă presiune pe leu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO