ING Bank, profit brut de 120 mil. lei în T1, plus 22% faţă de anul trecut

19 mai 2017 Autor: Anelis Baciu

ING Bank, a şaptea bancă din piaţa locală după active, a raportat un profit brut de 120 de milioane de lei în primele trei luni ale acestui an, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a creşterii veniturilor.

Veniturile totale înregistrate de ING Bank în România s-au majorat cu 19%, până la 323 milioane de lei, în timp ce cheltuielile operaţionale au urcat cu 15%, până la nivelul de 176 milioane de lei.

„Începutul lui 2017 a continuat creşterea organică pe care ING a raportat-o şi în utimii ani, cu o cotă de piaţă care creşte constant atât în segmentul creditării, cât şi al depozitelor (...). Obiectivul nostru rămâne să construim banca digitală a viitorului“, a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank România.

Portofoliul de credite al băncii a avansat cu 28% în ultimul an şi a ajuns în martie la 18,5 miliarde de lei, creditarea în lei fiind principalul motor de creştere. Împrumuturile în lei au urcat cu 45% faţă de luna martie a anului trecut până la aproximativ 13 miliarde de lei. Pe de altă parte, depozitele atrase de la clienţi s-au majorat cu 20%, până la 23 miliarde de lei. ING Bank avea la finalul anului trecut active în valoare de 29 miliarde de lei şi o cotă de piaţă 7,4%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.05.2017

 
Cuvinte cheie:
ING Bank
, profit
, banca
, cota de piata
, depozite
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide