Bănci și Asigurări

Investitorii îşi marchează profiturile la Carpatica, după un raliu de 17%

Investitorii îşi marchează profiturile la Carpatica,...

Autor: Roxana Pricop

28.08.2014, 16:07 311

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (simbol bursier BCC) scad cu până la 3,86% în şedinţa de azi, până la o cotaţie de 0,0823 lei/titlu.

Scăderea raportată de acţiunile băncii are loc după un avans de 17% al acţiunilor în ultimele şapte şedinţe de tranzacţionare, pe fondul unor informaţii că mai multe fonduri de investiţii ar concura să intre în acţionariatul băncii.

Titlurile băncii au crescut cu până la 8,7% în şedinţa de ieri, pe rulaje de peste 10 milioane de acţiuni, maximul ultimei luni, după ce agenţia de presă Mediafax a anunţat marţi, citând surse din piaţă, că fondul de investiţii JC Flowers, înfiinţat de un fost partener şi executiv la Goldman Sachs, concurează cu AnaCap şi Axxess Capital pentru a intra în acţionariatul Băncii Comerciale Carpatica.

De la începutul anului, acţiunile băncii au crescut cu circa 20%, alimentate în principal de informaţiile din piaţă privind o posibilă preluare. În iulie, patru investitori ar fi primit accesul la camera de date a instituţiei de credit. Banca are în prezent o capitalizare de 247,6 milioane de lei (56 milioane de euro). Carpatica dispunea de active de 3,3 miliarde de lei la 30 iunie 2014, care o poziţionează pe locul 20 în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO