Olandezii de la Aegon au înregistrat pierderi de 2,8 mil. lei din vânzarea de asigurări pe piaţa locală în 2016

17 iul 2017 Autor: Anelis Baciu

Asigurătorul îşi vinde produsele în principal prin intermediul canalului de bancassurance, iar la finalul anului trecut deţinea o cotă de piaţă de circa 6%.  

Divizia locală de asigurări a grupului olandez Aegon a înregistrat anul trecut o pierdere de 2,8 milioane de lei, de 2,5 ori mai mare decât rezultatul negativ raportat în 2015, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Adâncirea pierderilor Aegon în România s-a produs în contextul în care afacerile companiei au crescut în 2016. Primele brute subscrise au avansat cu aproape 50% faţă de 2015, până la 100 milioane de lei (22 mil. euro).

Circa 90% din totalul subscrierilor Aegon au reprezentat asigurări de viaţă, anuităţi şi asigurări de viaţă suplimentare. Compania se situează pe locul şapte în clasamentul din piaţa asigurărilor de viaţă, după Allianz-Ţiriac. Rezultatele Aegon nu apar însă în statisticile oficiale elaborate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, întrucât compania operează local prin intermediul unei sucursale a Aegon Polonia.

Asigurătorul îşi vine produsele în principal prin intermediul canalului de bancassurance, iar la finalul anului trecut deţinea o cotă de piaţă de circa 6%. Banca Transilvania, Idea Bank şi Alpha Bank sunt principalele bănci prin care produsele Aegon sunt distribuite.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2017

 
Cuvinte cheie:
asigurari
, trecut
, inregistrare
, pierderi
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide