Bănci și Asigurări

RBS începe să creadă în creşterea economică: plus 1,7% anul acesta

RBS începe să creadă în creşterea economică: plus 1,7% anul acesta

Autor: Razvan Voican

17.04.2011, 17:57 21

Britanicii de la RBS, care aveau una dintre cele mai pesimisteprognoze privind perspectivele economice din 2011, cu un intervalpentru evoluţia PIB cuprins între - 1% şi plus 1%, consideră acum,pe baza datelor din primele două luni ale anului, că "este posibil"un scenariu de creştere cu 1,7%.

Industria este văzută ca motor principal, cu o creştere estimată lacirca 7%, analiştii apreciind că există această dinamică va fisusţinută în continuare de cererea externă. De asemenea, sesizeazăo ameliorare a dinamicilor din sectorul construcţii în ultimeleşase luni, în timp ce la retail notează încetinirea declinuluipentru a treia lună la rând în februarie.

RBS se aşteaptă ca dobânda BNR să rămână la 6,25% tot anul, întimp ce pentru cursul de schimb vede posibilă întărirea leului sprenivelul de 4,05 lei/euro. "Credem că BNR nu va fi dispusă să lasecursul să se apropie prea mult de 4 lei/euro, având în vedere cădeja condiţiile monetare devin mai restrictive şi ar putea afectarevenirea economiei (oricum estimată a fi lentă)."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO