Topul brokerilor de asigurări în T1 / 2017: Marsh, Safety Broker, Transilvania Broker

3 aug 2017 Autor: Anelis Baciu

Piaţa de brokeraj în asigurări are un nou lider după primele trei luni din acest an, după ce brokerul cu acţionariat american Marsh a depăşit Safety Broker, compania deţinută de Viorel Vasile, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Diferenţa dintre cei doi brokeri este însă fragilă, respectiv 3 mi­lioane de lei.

Marsh, un broker cunoscut în piaţă în prin­cipal pentru vânzarea de asigurări pentru companii, a înregistrat un vo­lum de prime brute intermediate în valoare de 122 mi­lioane de lei în intervalul ianuarie-martie al acestui an, ceea ce co­respunde unei cote de piaţă de 7,55%.

Pe de altă parte, Safety Broker, un broker cu o pondere mai mare a afacerilor de retail, a intermediat vânzări de poliţe de asigurare în valoare de 119 milioane de lei şi avea la finalul lunii martie o cotă de piaţă de 7,35%.

Rocada de la vârf este singura schimbare în clasamentul celor mai mari zece brokeri locali. Şi în piaţa de asigurări s-a schimbat recent liderul, City Insurance devansând Allianz-Ţiriac.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.08.2017

 
Cuvinte cheie:
Top
, brokeri de asigurari
, Marsh
, Safety Broker
, Transilvania Broker
, brokeri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide