Bănci și Asigurări

Treichl, şeful Erste: Indiferent cine conduce România, trebuie să se asigure că ţara profită de şansele pe care le are

Autor: Razvan Voican

31.07.2012, 14:24 401

Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, nu şi-a schimbat modul în care priveşte România în urma recentelor tulburări de pe scenă politică şi speră că revenirea economică nu va fi afectată. 

 "Sperăm că indiferent de situaţia politică, cine conduce România va face o treabă bună pentru a aduce ţara acolo unde trebuie. România este o ţara cu şanse enorme şi trebuie profitat de ele. Este mult mai uşor pentru România să depăşească criză decât pentru alte ţări - încă poate atrage mulţi bani de la UE, cu productivitatea stă foarte bine, sistemul bancar este lichid şi funcţionează bine, situaţia bugetului şi mulţi indicatori macroeconomici s-au îmbunătăţit dramatic în ultimii ani. România are însă nevoie disperată de infrastructura şi indiferent cine conduce România noi vrem să contribuim pentru rezolvarea acestei slăbiciuni", spune Andreas Treichl, bancherul care a cheltuit 3,75 mld. euro pentru a prelua cea mai mare bancă din România, BCR. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO