Bănci și Asigurări

Treichl, seful Erste: Pe T4 am prins costuri cu restructurarea BCR de 22 mil. euro

Treichl, seful Erste: Pe T4 am prins costuri cu restructurarea BCR de 22.2 mil. Euro

Autor: Razvan Voican

28.02.2013, 14:11 1142

Contabilizarea unor costuri cu restructurarea BCR in valoare de 22,2 mil. euro in trimestrul al patrulea din 2012 a constituit unul dintre factorii negativi cu impact singular care au facut ca grupul Erste sa inregistreze pierderi in ultimele trei luni ale anului trecut, a spus Andreas Treichl, CEO al Erste Group-actionarul majoritar al BCR.

Practic au fost inregistrate costuri legate de programul de restructurare care tocmai urmeaza sa se desfasoare pe parcursul acestui an.
 
Treichl a reafirmat astazi asteptarile ca BCR sa incheie 2013 macar cu un profit minim dupa pierderea dramatica din 2012, redresarea rezultatului net urmand sa fie sustinuta de scaderea costului cu provizioanele, dar si de ajustarea costurilor de operare.
 
"Anul acesta vom vedea la BCR o scadere puternica a costului cu provizioanele pentru pierderi din credite. De asemenea, se vad deja unele efecte ale programului de crestere a eficientei bancii, iar cea mai mare parte a costurilor de restructurare au fost prinse pe 2012. Sper ca vom avea un profit in Romania anul acesta", afirma Treichl.
 
Totusi, el spune ca este prea devreme pentru a vorbi despre un viraj decisiv in directia buna, chiar daca au aparut cateva semne incurajatoare la nivelul productiei de credite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO