Bănci și Asigurări

Vânzările de asigurări Casco sunt de peste două ori mai mici decât vânzările de RCA la jumătatea anului

Vânzările de asigurări Casco sunt de peste două ori...

Autor: Anelis Baciu

13.10.2016, 00:06 424

Primele brute subscrise din asigurările auto facultative Casco au rămas mult în spatele sub­scri­erilor din asigurările obligatorii (RCA), la ju­mătatea anului asigurătorii reuşind să înregistreze vân­zări Casco în valoare de doar 830 de milioane de lei (186 mil. euro), potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Pe de altă parte, primele subscrise în contul poli­ţelor RCA au fost de 2,6 ori mai mari, echi­valentul a peste 2 miliarde de lei. În prezent se înre­gistrează unul dintre cele mai mari decalaje între poliţele auto şi cele Casco, iar îngrijorător este faptul că tendinţa pare să se menţină şi în următoarea perioadă. Faţă de prima jumătate a anului tre­cut, vânzările de asi­gurări Casco au crescut cu doar 0,7%.

Potrivit specialiştilor, o scădere amplă a vân­ză­rilor de asigurări Casco este în­re­gistrată pe seg­men­tul de retail. Persoa­nele fizice nu îşi mai asi­gură auto­tu­rismele printr-o poliţă Casco pentru că nu mai au în­credere în com­paniile de asigurare după falimentele din piaţă (Astra, Carpatica Asig) problemele pri­vind pla­ta la timp a des­pă­gubi­rilor. Astfel, cei mai mulţi pro­­prietari de auto­vehi­cule preferă să ţi­nă riscul şi să îşi repare maşina pe cont propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO