Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii NEPI au de ales între dividende şi acţiuni noi de 35,7 mil. euro

Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI. Foto: Silviu Matei

Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI. Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

12.09.2014, 00:00 655

Fondul imobiliar NEPI (simbol bursier NEP), listat pe bursele din Johannesburg, Londra şi Bucureşti, a anunţat că din 15 octombrie va distribui acţionarilor profitul din primele şase luni sub formă de dividende sau de acţiuni noi în valoare de 35,7 milioane de euro.

“La data de 30 iulie 2014 a fost anunţată aprobarea de către Consiliul de Administraţie a unei distribuţii intermediare de 14,87 eurocenţi pe acţiune pentru cele şase luni încheiate la 30 iunie 2014 şi că se intenţionează să se ofere acţionarilor posibilitatea de a opta pentru primirea unei restituiri de capital printr-o emisiune de noi acţiuni”, potrivit unui raport emis de fond pe bursa de la Bucureşti.

Data de 30 septembrie este ultima zi de tranzacţionare pentru ca investitorii să fie eligibili pentru încasarea dividendelor în numerar sau restituirea de capital. Raportul de restituire de capital va fi de 2,332 de noi acţiuni NEPI la un preţ de emisiune de 6,38 euro pe acţiune, pentru fiecare 100 de acţiuni NEPI deţinute la data de referinţă.

În cazul în care niciun acţionar nu optează pentru primirea restituirii de capital, valoarea dividendelor va fi de 35,7 mil. euro. În cazul în care toţi acţionarii aleg să primească restituirea de capital, numărul maxim total de noi acţiuni NEPI care vor fi emise va fi de 5.600.567 la 6,38 euro pe acţiune.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO