Finanţe personale

Acţiunile SIF-urilor au crescut în ultima lună cu 5-12%, în ciuda unui BET în scădere cu peste 4%

8 sep 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Capitalizarea bursieră totală a celor cinci SIF-uri a ajuns la 4,88 miliarde lei, după ce în ultima lună acţiunile acestora au înregistrat creşteri importante, deşi piaţa de capital bucureşteană a fost marcată în această perioadă de vânzări puternice ca urmare a evenimentelor ce au acaparat mai ales ultima parte a lunii august, precum şi a tensiunilor din Asia de Nord-Est care au domolit pe plan global apetitul pentru risc al invesititorilor.

Astfel, aprecierea valorii de piaţă a SIF-urilor s-a produs în condiţiile în care indicele BET, referinţa pieţei de capital locale, a coborât cu peste 4%, până aproape sub nivelul de 8.000 puncte.

Cea mai mare creştere în ultima lună a fost înregistrată de acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1), a cărei capitalizare bursieră a crescut cu 12,62%, până la 1,248 miliarde lei.

SIF Banat-Crişana (SIF1), ce prezintă cel mai mare activ net dintre toate SIF-urile, respectiv 2,203 miliarde lei, a înregistrat de la începutul acestui an o apreciere de peste 23%, cu nouă puncte procentuale peste indicele BET, referinţa pieţei de capital locale.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.09.2017

 

Cuvinte cheie:
sif
, actiuni
, bet
, capitalizare
, indicele bet
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide